Grootschalige omleidingen door weekendafsluiting A15

25 juni 2012 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Bij werkzaamheden aan de A15 krijgt het verkeer tussen Gorinchem en Nijmegen in beide richtingen te maken met grootschalige omleidingen. Tussen Tiel en Echteld wordt namelijk een nieuwe asfaltlaag aangebracht, en wordt de rijbaan dit weekend richting Nijmegen afgesloten.

Aankomend en volgend weekend en in de periode van 2 tot en met 20 juli krijgt het verkeer te maken met grote hinder en een langere reistijd die kan oplopen tot meer dan een half uur. Er wordt steeds gewerkt tussen vrijdag 20.00 uur en maandagmorgen 6.00 uur.

Het verkeer uit de regio ten noorden van Tiel kan als volgt omrijden:

- Komt u vanuit Rotterdam en wilt u naar Arnhem of Nijmegen dat kunt u het beste al vanaf het knooppunt Terbregseplein omrijden over de A20 richting Gouda. Van daaruit volgt u de A12 richting Arnhem.

- Komt u vanuit Gorinchem, dan kunt u via de A27 richting Utrecht rijden om vervolgens bij het knooppunt Lunetten de A12 richting Arnhem op te rijden.

- Wanneer u vanuit Rotterdam de stad Apeldoorn als eindbestemming heeft, kunt u ook vanaf het knooppunt Terbregseplein over de A20 naar Gouda rijden en dan de A12 richting Arnhem op rijden. Bij het knooppunt Lunetten kiest u dan voor de A27 richting Almere om vervolgens bij het knooppunt Rijnsweerd de A28 op te rijden en bij Hoevelaken voor de A1 te kiezen.

Voor weggebruikers komende uit de regio ten zuiden van Tiel gelden andere omleidingroutes:

- Vanuit Rotterdam naar Arnhem of Nijmegen kunt u over de A16 richting Breda rijden om vervolgens bij het knooppunt Zonzeel de A59 richting Den Bosch op te rijden. Bij het knooppunt Paalgraven rijdt u dan de A50 op in de richting van Arnhem.

- Verkeer vanaf het knooppunt Deil in de A2 kan richting Den Bosch rijden om vervolgens bij het knooppunt Hintham over de A59 tot aan het knooppunt Paalgraven te rijden. Van daar uit kiest u dan weer voor de A50 naar Nijmegen.

Het lokale verkeer vanuit Tiel van en naar het oosten en noorden wordt omgeleid via de N385, de N320 en de N233.

Van en naar het westen geldt er een omleiding over de N834 en de A15, de toerit Tiel West en van en naar het zuiden wordt omgeleid via de Kellenseweg, via de Grote Brugse Grintweg, via de Diepert naar de N323.

advertentie
advertentie