Politie zoekt volontairs voor politiebureau Nieuwendijk

25 juni 2012 om 00:00 Nieuws

WERKENDAM/WOUDRICHEM - Voor het politiebureau in Nieuwendijk is de politie op zoek naar zogenoemde volontairs. Deze volontairs (vrijwilligers) worden gevraagd om een dagdeel als Gastvrouw c.q. Gastheer te fungeren op het politiebureau, zodat een ieder die aan het bureau komt, te woord gestaan kan worden.

De volontairs leveren een bijdrage aan de ondersteuning van de burger en de politie. Als maatschappelijk betrokken burgers werken zij mee aan meer veiligheid op straat. De volontairs krijgen géén uitvoerende politietaken, zoals de vrijwillige politie, maar leveren een zinvolle bijdrage aan het werk van de politie. Zij zijn straks het gezicht van de receptie aan het politiebureau Nieuwendijk. De volontairs zullen worden ingezet voor de volgende taken:

- Ontvangst van bezoekers - inschrijven - het verstrekken van een pas - het begeleiden naar een medewerker/ vergadering; Het vertrek van bezoekers - pas innemen - uitschrijven; De telefoon opnemen en doorverbinden; Intercombediening; Klaarzetten van vergaderruimten (beamer, koffie/thee, opruimen enzovoorts); Verwerken van vakantiekaarten. Op termijn en in overleg kunnen de werkzaamheden worden uitgebreid, zowel op het bureau als daarbuiten (bijvoorbeeld buurtbezoeken en nazorg bij incidenten). Uiteraard moet de volontair van onbesproken gedrag zijn.

Geïnteresseerden voor de functie van politievolontair en die van onbesproken gedrag zijn kunnen een mail sturen naar: antoon.gorissen@mw-brabant.politie.nl onder vermelding van: voornaam, achternaam (meisjesnaam), geboortedatum, geslacht, adres, postcode, woonplaats en telefoonnummer. Voor meer informatie: Marck de Brouwer, teamchef, telefoonnummer 0900 - 8844.

advertentie
advertentie