OKK zoekt jong turntalent

26 juni 2012 om 00:00 Sport

GORINCHEM - Op het Nederlands kampioenschap zwemmen voor junioren behoorde PCG-zwemster Ilse Wijnmaalen bij de landelijke top 10. Op de 100 meter vlinderslag behaalde zij de 8e plaats en op de zware 200 meter vlinderslag eindigde Ilse op een mooie 7e plaats.

Ilse zwom beide afstanden prima, waarbij het opviel dat de vorm tijdens de 200 meter beter was dan bij de 100 meter. Haar tussentijd bij 100 meter tijdens de 200 meter was sneller dan de eindtijd op de 100 meter. Ilse mocht op basis van de behaalde limiet ook starten op de 200 meter vrije slag. Anouk van Weelden had de limieten gehaald voor de 50 en de 200 meter vrije slag. Op de 50 meter vrije slag zwom Anouk een mooi persoonlijk record in een 50 meter bad. Ze finishte in een tijd van 00:31,22. Op de 200 meter vrije slag zwom Anouk ook in de buurt van haar persoonlijk record.

Het lukte Erik van Lopik vanwege een griepje dit weekend niet de aansluiting bij de top te vinden. De 50 meter vrije slag op vrijdag moest worden afgezegd en de 100 meter vrije slag op zondag kwam toch te vroeg.

GORINCHEM - OKK zoekt jongens en meisjes voor de selectiegroepen turnen. Aan de Vroedschapstraat 11, in het WLZ Gebouw van het Gymnasium Camphusianum zijn kinderen op woensdag 27 juni met hun ouders vanaf 16.30 uur van harte welkom. De selectiedag duurt van 17.00 tot 19.00 uur.

‘Oefening Kweekt Kracht’, dat is waar OKK voor staat. Talent is één, maar om dat volledig tot bloei te laten komen is veel training nodig. Uiteraard onder begeleiding van vakkundige en gepassioneerde coaches. Marjon Donjacour en Martijn van Rijt, beiden ervaren trainers, nemen de pupillen van OKK onder hun hoede. Zij ondersteunen de meisjes en jongens in de selectiegroepen.

,,Ho! Ik zag een hol ruggetje! En dat wil ik niet zien! Armen en benen strekken!” Marjon corrigeert één van de jongste leerlingetjes. En: ,,Altijd met je duim óm de stok, Nicoletta. Anne, doe voorzichtig. Jij ook, strekken Ilayda!” Schijnbaar moeiteloos maken de pupillen ingewikkelde sprongen in de lucht: flikflaks, arabieren, de radslag. Alsof het niets is. Wát een lenige lijfjes, wát een souplesse. De laatste twintig minuten van een drie uur durende training. Geen chagrijnig gezicht, geen spatje pijn. Nee, de meiden willen dóór; het enthousiasme straalt ervan af. ,,Ik heb zin om de Arabier achteruit te doen”, zegt een fanatiek meisje. Elegant springt ze op de evenwichtsbalk. Een andere turnster stimuleert haar: ,,Doe je best hè!”Het vriendinnetje glimlacht en voert haar favoriete oefening met flair en precisie uit. Hoe fijn is het, iets te doen waar je goed in bent en waar je zoveel pleziér in hebt. In de sportzaal van het gymnasium heerst een sportieve sfeer. Een eigen wereld, waarin de techniek van het turnen wordt geperfectioneerd.

Martijn is super trots op zijn pupillen. ,,Sinds oktober 2008 heeft OKK ook een jongensselectie. We zijn nog geen vier jaar bezig en dit jaar zijn er al vier jongens naar het Nederlands Kampioenschap geweest. We doen het heel goed! Met eentje in de tweede selectie, eentje in de eerste en een in de Talentendivisie. Afgelopen jaar hebben we heel veel gewonnen. De turners hebben met een aantal open wedstrijden meegedaan en daarmee ook medailles gehaald.”

Voor het aanmelden voor de OKK-selectiedag geldt: De vereniging zoekt meiden uit het geboortejaar 2005 en 2006. Jongens mogen zelfs nog wat ouder zijn: vanaf geboortejaar 2003. Vanuit de Talentendag wordt Nieuw Jong Talent geselecteerd. Na afloop van de selectietest krijgen de kinderen indien mogelijk meteen de uitslag te horen met uitleg over de mogelijkheden. Ouders, die niet bij de training zelf kunnen zijn, kunnen dan ook vragen stellen. Bij een groot aantal aanmeldingen worden de uitslagen later bekendgemaakt. Aanmelden kan via martijnvanrijt@hotmail.com of 0183-625573 (na 17.00 uur) of op de dag zelf.

advertentie
advertentie