Grote Schoonmaakactie door brugklasleerlingen Merewade College

26 juni 2012 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - 180 brugklasleerlingen van het Merewade College houden dinsdag 3 juli onder het motto 'Mooi, geen zooi!' in diverse wijken van Gorinchem een grote schoonmaakactie. De actie vindt plaats in het kader van de maatschappelijke stage en wordt georganiseerd in samenwerking met team Wijkbeheer en Vrijwilligerssteunpunt van de gemeente Gorinchem en Reinigingsdienst Waardlanden.

De leerlingen bewustmaken van afval en rommel die ze zelf maken of die anderen achterlaten, dat is wat het Merewade College voor ogen staat met deze maatschappelijke stage. De groots opgezette schoonmaakactie maakt daar onderdeel van uit. De leerlingen krijgen - voorafgaand aan de daadwerkelijke schoonmaakactie - ook les over verschillende soorten afval en de gevolgen daarvan voor milieu en leefomgeving en over de rol die zij daar zelf in kunnen spelen.

De schoonmaakactie vindt plaats in de Binnenstad, het westelijk gedeelte van Gorinchem Oost en de Drie Donken. Ook in Wijdschild, de wijk waar het Merewade College gevestigd is, wordt schoongemaakt, want de school hecht veel waarde aan een goede relatie met de wijk en wil dit ook op haar leerlingen overbrengen.

In groepjes van 10 à 15 trekken de leerlingen gedurende de ochtend en middag onder begeleiding van een leerkracht de verschillende wijken in voor de schoonmaakactie. Team Wijkbeheer van gemeente Gorinchem en Reinigingsdienst Waardlanden faciliteren de grote schoonmaakactie door materiaal beschikbaar, zoals containers, hesjes en opruimmiddelen te stellen. Zo kunnen de wijken opgeruimd de zomervakantie in.

advertentie
advertentie