'Verbinden' geeft regio toekomst

27 juni 2012 om 00:00 Nieuws

REGIO - ,,Verbindt de grote iconen van de regio zoals de molens van Kinderdijk, de historische binnensteden van Gorinchem en Dordrecht en glasstad Leerdam met elkaar. Dit biedt kansen", deze conclusie maakte de Leerdamse burgemeester Molkenboer tijdens de bijeenkomst die onlangs werd gehouden voor regionale ondernemers in toerisme en recreatie. Molkenboer ziet een grote rol weggelegd voor de ondernemers. ,,Zij zijn de trekkers, terwijl de overheid, waar mogelijk, faciliteert."

OoK Rogier van der Sande, gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland deed een oproep aan de ondernemers en overheid tijdens de bijeenkomst die werd gehouden in het kader van de Visie 2030. Samenwerking en actie, daar draait het volgens de gedeputeerde allemaal om. ,,Mooie en kansrijke initiatieven dragen bij aan een nog aantrekkelijkere en toegankelijkere leefomgeving voor zowel inwoner als toerist. De provincie wil hierbij graag stimuleren en faciliteren en is gestart met een impulsprogramma. Projecten waar nu aan gewerkt worden zijn bijvoorbeeld een verbinding over water tussen Rotterdam en Kinderdijk en een OV-verbinding over water tussen Drechtsteden en Alblasserwaard-Vijfheerenlanden."

Veel contacten werden er over en weer gelegd. De 65 aanwezigen wisselden geanimeerd vele ideeën en ervaringen met elkaar uit. Deze zullen door de regio AV meegenomen worden bij de uitwerking van de toekomstvisie 'Visie 2030'.

advertentie
advertentie