Olympic games tijdens Zomerfeest

27 juni 2012 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Olympische Spelen op de Groenmarkt. Dat misstaat natuurlijk niet op de zaterdagmiddag van het Zomerfeest. Gorinchem Beweegt vult samen met allerlei aanbieders van sport en cultuur uit de stad een middagprogramma met, en dat is bepaald geen loze kreet in dit geval, ieder wat wils.

Kogelstoten met Typhoon, zo hard mogelijk een handbal in het doel werpen, roeien om het hardst met de Gorcumse Roei- en Zeilvereniging en pannavoetbal met Gorcum Streetsoccer. Workshops van de dansschool of Volharding, medailles maken met Atelier Vermaak, een speurtocht met de bibliotheek en een musicaloptreden van Stichting LUSA.

,,De Olympische gedachte staat voorop", vertelt Arjan Versluis van Gorinchem Beweegt. ,,Dus iedereen kan meedoen. De ouders worden, onder meer door de LimonadeBrigade, net zo goed betrokken bij het programma. En we zijn druk bezig met de openingsceremonie, die leidt tot het ontsteken van het Olympisch vuur op de Groenmarkt". Het zaterdagmiddagprogramma van het Zomerfeest, op 18 augustus, duurt van 13.00 uur tot 17.00 uur. Kinderen kunnen met een stempelkaart de volledige 'tienkamp' afleggen.

In het Gorcums Museum worden de films getoond waarmee dit en vorig jaar de sporters waren geportretteerd voor het Gorcum SportGala. Een aantal genomineerden is daarbij aanwezig. Voor passende versnaperingen kan het publiek terecht bij 'pimp je fruit' van De Gezonde Regio.

Daarmee is de line-up voor de Groenmarkt rond. Eerder werden al optredens aangekondigd van Gers Pardoel, Rowwen Hèze, Stef Bos, Tim Akkerman, Tilt, Berget Lewis, Go Back To The Zoo, Jurk! en de deejays La Fuente & MC Gee en Vato Gonzalez & MC Tjen.

advertentie
advertentie