Herstel en Balans voor (ex-)kankerpatiënten

29 juni 2012 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Voor (ex)kankerpatiënten met klachten, vermoeidheid of verminderde conditie begint in september weer het revalidatieprogramma Herstel & Balans. Dit vindt plaats in het Beatrixziekenhuis van Rivas Zorggroep in samenwerking met revalidatiecentrum Rijndam locatie De Waarden.

In groepsverband werken aan lichamelijke en geestelijke gezondheid, dat staat centraal tijdens het programma Herstel & Balans. 'Uit onze ervaring blijkt dat veel (ex)kankerpatiënten tijdens of na de behandelingen graag onder begeleiding aan hun lichamelijke en geestelijke gezondheid willen werken', zegt Rolinda Janssen, één van de fysiotherapeuten die de deelnemers begeleidt. 'Met dit programma is dat mogelijk.'

Herstel & Balans begint met een intakegesprek met de fysiotherapeut en de psycholoog of maatschappelijk werker. 'Samen met de deelnemer wordt bekeken of het groepsprogramma de beste aanpak is', legt Rolinda uit. 'Verder bekijken we wat de wensen van de deelnemer zijn en hoe we daar samen aan kunnen werken.'

Het programma bestaat uit fysieke trainingen en psychosociale begeleiding. Tijdens de trainingen is er aandacht voor conditieverbetering, maar ook grenzen leren kennen, ontspanning en sport en spel. Voor de psychosociale begeleiding worden bijeenkomsten gehouden met elke keer een andere thema, zoals verwerking, omgaan met angst en onzekerheid en lichamelijke veranderingen.

Het revalidatieprogramma Herstel & Balans duurt twaalf weken. Geïnteresseerden hebben een verwijzing van de huisarts of specialist nodig. Voor meer informatie en voor aanmeldingen kan contact worden opgenomen met de oncologieverpleegkundige via Rivas Zorglijn 0900-8440 (lokaal tarief). Meer informatie is ook te vinden op www.rivas.nl en www.herstelenbalans.nl.

advertentie
advertentie