INGEZONDEN: 'Een beetje wereldvreemd'

5 juli 2012 om 00:00 Nieuws

Met deze brief wil ik reageren op het onzinnige artikel van de heren Braad en Kilian van bewonersvereniging Knake over de afsluiting van 't Eind in De stad Gorinchem van dinsdag 3 juli. Ik ben Willem Bakker en samen met mijn vriendin run ik al acht jaar met veel plezier een fitnesscentrum aan het strandje Buiten de Waterpoort.

De heren Braad en Kilian zijn vrijwillig gaan wonen in de binnenstad in een straat die ervoor zorgt dat het verkeer de binnenstad rond kan rijden en nu willen ze 't Eind afsluiten ten koste van alle doorgaanswegen van de binnenstad. Denk eens aan bijvoorbeeld de Haarstraat, de Bagijnenwal en het Kazerneplein. Tijdens een druk weekend staat het verkeer in de stad nu al vast. Dat zal, wanneer hun plannen worden uitgevoerd, alleen maar erger worden.

Wat mij het meeste ergerde aan het artikel is, dat deze heren -die zichzelf waarschijnlijk perfecte burgers vinden- iedereen die 's avond met de auto over 't Eind rijdt (harder dan 30 km per uur) en de muziek iets te hard heeft staan een drugsdealer noemen. Ofwel, jeugd ,opa, oma, Nederlander, medelander; Als je iets te hard rijd en je muziek wat hard aanzet dan ben je een drugsdealer volgens deze heren.

Wij wonen en werken nu al jaren met veel plezier Buiten de Waterpoort. En ja, met mooi weer is dit gebied een ontmoetingsplek voor jongeren en zeker ook voor ouderen. Als de heren de moeite zouden nemen om eens een rondje te lopen Buiten de Waterpoort dan zouden ze zien dat het er een gezellige boel is. (Ook 's avonds). Op het grasveld en op het strand zitten altijd wel groepjes mensen en wordt er gevoetbald. Op de parkeerplaats staan groepjes rond hun auto's. Als je dan luistert, hoor je de mensen discussiëren, zingen, dansen enz. Er zal heus wel eens een biertje worden gedronken of een 'sigaretje' worden gerookt, maar om iedereen dan een drugsdealer te noemen lijkt me een beetje wereldvreemd.

Om 12 uur 's nachts gaat ik meestal de hond nog uitlaten en regelmatig kom ik dan mensen tegen; Ook oudere mensen en vrouwen die hier nog even rondlopen. Dat zouden deze mensen echt niet doen als Buiten de Waterpoort zo crimineel zou zijn. Ik hoop dat deze heren doorhebben dat het zeer ongepast is om mensen, het gebied Buiten de Waterpoort en de politie van Gorinchem zwart te maken alleen maar voor hun eigen gewin.

Als laatste wil ik ze bij deze uitnodigen om op een warme zomeravond (als we die nog krijgen dit jaar) 's avond laat eens een rondje mee te lopen om te ervaren hoe gezellig het Buiten de Waterpoort is.

Willem Bakker

Sportschool Fit4u

advertentie
advertentie