Eerste oplaadpunt elektrische auto's Lingewaal

23 juli 2012 om 00:00 Nieuws

ASPEREN - Het eerste oplaadpunt voor elektrische auto's in de gemeente Lingewaal is in gebruik genomen door wethouder Griedo Bel met behulp van autobedrijf Visscher. Het oplaadpunt bevindt zich op de Stadswal tegenover de N.H.-kerk in Asperen. Vooralsnog zijn er geen plannen voor meerdere oplaadpunten.

Met dit oplaadpunt levert Lingewaal een kleine bijdrage aan een beter milieu en prettiger leefomgeving. Er komen bij het rijden geen schadelijke uitlaatgassen vrij, hetgeen in de directe omgeving waar de auto rijdt schonere lucht oplevert. Doordat de elektromotor geen geluid produceert geven elektrische auto's bij lage snelheden geen geluidsoverlast.

In Nederland reden begin 2012 ongeveer 1500 volledig elektrische voertuigen rond. De ANWB verwacht dat het aantal elektrische auto's in 2015 zal uitkomen op 20.000. Lingewaal sorteert hierop voor door nu al de eerste oplaadpaal in gebruik te nemen.

Tot en met 2014 hebben elektrische auto's geen bijtelling voor de auto van de zaak. Zo is het voor werknemers interessanter om bij de keuze van een auto van de zaak voor een elektrische auto te kiezen. Voor de werkgever geldt dat de brandstofkosten substantieel lager zullen zijn. Ook wordt de BPM-vrijstelling voor elektrische auto's verlengd tot 2018 én gaat het tarief van de motorrijtuigenbelasting voor deze zeer zuinige auto's naar nul.

advertentie
advertentie