Lunchen met harpiste Gwyneth Wentink

24 juli 2012 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Het lunchconcert op woensdag 1 augustus vanaf 12.15 uur in de Grote Kerk in Gorinchem wordt gegeven door harpiste Gwyneth Wentink. Voor de vijfde keer is het de Stichting Vrienden van de Grote Kerk, die de Lunchconcerten op de woensdagmiddagen organiseert, gelukt om de harpiste naar de Grote Kerk in Gorinchem te halen. Gwyneth geniet van een optreden in Gorinchem, waar ze een groot deel van haar jeugd doorbracht.

,,Op vijfjarige leeftijd begon Gwyneth, geboren als dochter van Nederlands-Hongaarse musici, met harples en had haar eerste optredens een klein jaar later. Haar uitzonderlijke talent werd direct herkend en ze kreeg op achtjarige leeftijd les van Erika Waardenburg totdat ze op negentienjarige leeftijd afstudeerde met de hoogst haalbare cijfers plus onderscheiding'', aldus haar cv.

De reeks prijzen en onderscheidingen gaat maar door. Zo won ze de eerste prijs bij het Prinses Christina Concours, het  Internationale Nippon Harp Concours in Tokio en de eerste prijs van het prestigieuze Internationale Harpconcours in Tel-Aviv, waar zij de jongste prijswinnaar ooit was. In 1999 won zij de eerste prijs van de Young Concert Artists International Audition in New York en in 2007 kreeg ze de meest prestigieuze onderscheiding van het ministerie van OC&W toegewezen; de Nederlandse Muziek-prijs.

Gwyneth heeft optredens in onder andere New York, Londen, Parijs en in Nederland, zoals in de Grote Kerk te Gorinchem. Tijdens het concert presenteert ze twee verschillende harpen. Hoe klinkt een historische harp die meer dan honderd jaar oud is? Hoe anders klinkt daarnaast een moderne harp die heden ten dage geproduceerd wordt? Verschillende stijlen komen aan bod en worden toegelicht door Gwyneth Wentink. Het wordt ,,een concert vol harmonische klanken'', zoals ze zelf zegt.

Ongetwijfeld stroomt de Grote Kerk woensdag weer vol muziekliefhebbers die dit gratis toegankelijke concert (collecte bij de uitgang) niet willen missen.

Informatie: e-mailadres: vriendgrotekerk@gmail.com of telefonisch: 0183-625046 (na 18.00 uur).

advertentie
advertentie