Wij zijn niet voor even maar voor ons hele leven

25 juli 2012 om 00:00 Nieuws

INGEZONDEN BRIEF

Wij zijn niet voor even maar voor ons hele leven. Dat is het motto van de asielmedewerkers voor mensen die een huisdier hebben en/of aan willen schaffen. Dat sommige mensen die gedachten niet hebben blijkt uit het volgende: De afgelopen twee dagen werden er liefst 16 katten binnengebracht die zwervend zijn aangetroffen. De één in een woonwijk de ander weer op een stille landweg. Het zijn volwassen katten maar ook veel kittens en moeders met hun kittens.

Het ergste wat gisteren is binnengebracht is een kitten dat sterk vermagerd is, ernstige bloedarmoede heeft vanwege de vele vlooien en de oren van dit arme diertje zitten totaal dicht van de oormijten. De medewerkers van het Dierenasiel Gorinchem proberen hem er door te slepen maar dat zal niet meevallen. Er zit een kans in dat het arme dier het niet gaat overleven. Hij is zeker aan mensen gewend. Dat kan je merken want knuffels en aaitjes vindt hij heel prettig. Het is ook de mens die hem dit heeft aangedaan. Lang heeft deze kitten geprobeerd te overleven. Maar als je als klein kitten zo maar van de ene op de andere op eigen benen komt te staan en je weet niet hoe, valt het allemaal niet mee. Dan kan je alleen maar hopen dat je op tijd wordt gevonden. We hopen dat de hulp voor hem niet te laat komt.

Dus mensen: Draag je verantwoordelijkheden voor DAT hele leven. Laat je poes steriliseren. Ga je op vakantie denk dan op tijd aan je huisdier. Het Dierenasiel Gorinchem is al best wel wat gewend maar zoveel katten in zo'n korte tijd en in zo'n slechte conditie is wel heel erg. Plaats is er zo goed als niet meer.Voor elke nieuwe zwerfkat moet weer een plekje gemaakt worden. Maar het is een keer vol en dan kunnen we niets meer opnemen.

Mensen, die erover denken om een kat aan te schaffen, kom a.u.b eerst eens kijken in het Dierenasiel Gorinchem, Haarweg 1 Gorinchem. Tel: 0183-624275. Door de week open om te bezoeken van 16.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 11.30 uur. Verder volgens afspraak. Elke dag telefonisch te bereiken van 9.00 tot 13.00 en van 15.00 tot 18.00 uur.

advertentie
advertentie