Orgelconcert met viool

28 juli 2012 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De jonge Zeister organist Rienk Bakker en violist Henry Teheradi geven zaterdag 4 augustus om 15.30 uur een gratis toegankelijk zaterdagmiddagconcert in de Grote Kerk te Gorinchem. Zij brengen muziek voor orgel en viool ten gehore van onder andere de Italianen Vivaldi en Albinoni en orgelmuziek van Bach, Mendelssohn (onder andere Sonate IV) en Franck.

Rienk Bakker (1986, Urk) studeerde aan het ArtEZ Conservatorium te Zwolle de hoofdvakken orgel en kerkmuziek. Hij nam deel aan een aantal studiereizen naar Parijs waar hij les kreeg van Eric Lebrun en in 2010 studeerde hij drie maanden aan het Conservatoire National de Région de Strasbourg bij Christophe Mantoux. In 2011 behaalde hij het diploma 'master of music'. Rienk is organist van de Marcuskerk te Utrecht en de Noorderlichtkerk te Zeist. Naast organist is hij actief als koordirigent, zanger en muziekdocent.

Henry Teheradi (1983, Indonesië) begon op zijn 11e met vioolspelen. Hij studeerde eerst aan de Gloriamus Music School bij Shu Yin, Wen-Wen, Indra. Op zijn 18e studeerde hij bij de violist Adidharma Widjaya in Jakarta. In 2003 deed hij audititie voor het National Youth Orchestra Indonesia, in 2005 speelde hij bij dit orkest de vioolsolo in Vivaldi's Autumn. In hetzelfde jaar werd hij toegelaten tot het Twilite Youth Orchestra. Momenteel studeert hij aan het Utrechts conservatorium bij Eeva Koskinen.

Na afloop wordt bij de uitgang een collecte gehouden.

advertentie
advertentie