Fietsen in Altena

7 augustus 2012 om 00:00 Cultuur

GORINCHEM - Het Akoestisch Open Podium (AOP) begon eens in Opus Four en is via Misto in café Soestdijk op de Langendijk beland. Daar zijn eens in de twee weken op zondagmiddag van half drie tot half zes optredens van muzikanten uit Gorinchem en omgeving en ook mensen van verder weg. De gemene deler is dat de muziek wordt gespeeld op akoestische instrumenten (alles wordt wel enigszins versterkt; een piano en basgitaar mogen wel elektrisch).

De singersongwriter of band op de ‘hotspot’ speelt een wat langere set, van een halfuur tot 45 minuten. Anderen spelen drie nummers en als er weinig muzikanten zijn kunnen deelnemers ook iets langer spelen. Aanmelden via akoestischopenpodium@gmail.com (Maya). Zanginstallatie, gitaar en muziekstandaards en mics zijn aanwezig.

Op de hotspot op 12 augustus staat het Tilburgse duo Scarlet Stories. Bram ten Kamp (gitaar) komt oorspronkelijk uit de Achterhoek en Lisette van de Berg (zang) komt uit Sleeuwijk. Ze hebben elkaar leren kennen op de Rockacademie in Tilburg en zijn nu muzikant van beroep. Scarlet Stories combineert sferische akoestische singersongwriter-muziek met progressieve elementen. Kijk voor meer informatie op www.scarletstories.nl. Er is nog plek voor extra gasten. www.facebook.com/akoestischopenpodium

GORINCHEM - Het Leger des Heils aan de Nicolaas Pieckstraat 43 in Gorinchem gaat in september starten met een projectkoor. Eens per 14 dagen is er op woensdagavond van 19.30 uur tot 21.00 uur een repetitie waarbij belangstellenden uit heel Gorinchem en omstreken van harte welkom zijn. Er zijn 7 repetitieavonden en een afsluitend optreden in begin december. Het repertoire bestaat uit diverse bekende- en gospelliederen. Aanmelden kan bij majoor Elly Schraa: korps.gorinchem@legerdesheils.nl of 0183-627626 / 622699.

GORINCHEM - Bij JW Modelbouw aan de Kerksteeg 9 in Gorinchem wordt elke dinsdagavond van 18.30 uur tot 21.30 uur geborduurd. Iedereen kan aanschuiven om kennis te maken met diverse borduurtechnieken.

uVoor meer informatie: 0183-665890.

WERKENDAM - De Historische Vereniging Werkendam en De Werken c.a. maakt zaterdag 18 augustus een fietstocht van 40 kilometer dwars door het Land van Heusden en Altena. In Andel wordt een orchideeënkwekerij bezocht, waar een rondleiding wordt gegeven. Vanuit Andel vertrekt de groep naar Genderen. Na de lunch volgt een rondleiding bij kaasboerderij de Lange Hoeve en de stallen. Op de terugweg wordt nog een tussenstop gemaakt.

De kosten voor de fietstocht bedragen voor leden € 12,50 en voor niet-leden € 17,50 per persoon. Dit is inclusief eenmaal koffie met iets lekkers erbij, de rondleiding op de orchideeënkwekerij, een lunch en de rondleiding op de kaasboerderij en stallen. Verzamelen op het parkeerterrein bij De Kwinter om 8.45 uur.

uAanmelden vóór 11 augustus bij Henny de Waal (tel. 0183-503485 of h.de.waal@hetnet.nl,) of bij Johan Visser (tel. 0183-502825 of info@jomavi.nl).

advertentie
advertentie