Romano Voetbalschool bij Herwijnen

7 augustus 2012 om 00:00 Sport

HERWIJNEN - Met ingang van het nieuwe voetbalseizoen is de voetbalschool van Romano Calor op de velden van VV Herovina aanwezig om voetbaltechniektrainingen te verzorgen. Met name de jeugdige voetballers van 6 tot 16 jaar kunnen vanaf 22 augustus hun voetbaltechniek verbeteren door middel van de wekelijkse lessen.

De ervaren trainers van Romano Voetbalschool verzorgen deze techniektrainingen al ruim vijf jaar in Gorinchem en sinds een jaar bij Good Luck in Raamsdonksveer. Romano Calor. ,,Op dit moment ben ik zo’n veertien jaar jeugdtrainer en ik heb gemerkt dat de technische basiskwaliteiten van veel jeugdspelers nogal te wensen overlaten. Inspelen/passen, aannemen, schijn/passeerbewegingen, balgevoel, snel voetenwerk, handelen onder druk et cetera. De laatste zes jaar heb ik mij gespecialiseerd in het geven van techniektraining volgens de methode van Wiel Coërver. Daarnaast heb ik me verdiept in hoe ik kinderen beter kan laten bewegen. Ik bedoel dan: coördinatie, lenigheid, uithoudingsvermogen, snelheid en kracht. Bij de jonge jeugd gaat het dan vooral over coördinatie en lenigheid.”

Tijdens deze cursus zal het technische niveau en lichaamshouding van alle jonge deelnemers verbeteren. Calor: ,,Een reguliere voetbaltrainer, vaak een van de ouders, is zelf soms onvoldoende onderlegd of niet op de hoogte van de opbouw in het aanleren van de belangrijke technieken. Bij een gemiddelde training hebben spelers ongeveer zeventig balcontacten, bij mijn trainingen zijn dat er vierhonderd.”

De trainingen worden één keer per week gegeven in twee groepen van circa tien spelers. De gehele cyclus vind plaats op het terrein van vv Herovina, Zworrelstraat 75 in Herwijnen. Op woensdag 22 augustus wordt een gratis introductietraining gegeven. De planning is: Groep 1: (F-pupillen) van 14.00 tot 15.15 uur. Groep 2: (E, D en evt. C) van 15.30 uur tot 16.45 uur. Aanmelden: e-mail:romanocalor@hotmail.com

advertentie
advertentie