Eerste editie van Rob Colijn Memorial

7 augustus 2012 om 00:00 Sport

REGIO - Normaal gesproken worden pas jaren na het stoppen of overlijden van een sporter evenementen naar hem of haar vernoemd. De Johan Cruijff schaal, waar zondag PSV en Ajax in een volle Arena om streden, de Fanny Blankers-Koen games in Hengelo zijn zo maar twee nationale voorbeelden. Een jaar na het overlijden van Rob Colijn komt hem echter die eer al toe en terecht. Zaterdag 11 augustus wordt op het Gorcumse sportpark Molenburg de eerste editie van de ‘Rob Colijn Memorial’ gespeeld door de vier teams die Rob Colijn ooit als coach onder zijn hoede had: GJS, Herovina, Schelluinen en SVW. Thema van de dag is: ‘Gedenk niet slechts Rob Colijns sterfdag, maar vier zijn leven.’

Uiteraard is Colijn niet te vergelijken met Cruijff en Blankers-Koen, maar regionaal heeft hij zonder meer zijn erfenis op voetbalgebied achtergelaten. Als voetballer was hij onder andere te bewonderen bij Unitas, maar furore maakte hij vooral als trainer van onder meer GJS, Herovina, Schelluinen en SVW. Op Scalune, waar hij elf jaar als technisch verantwoordelijke, aan het roer stond, bracht hij zijn team naar de eerste klasse en ook bij SVW was Colijn meer dan succesvol. Binnen no-time wist hij de Gorcumers van de vierde naar de tweede klasse te loodsen. Hij werd door zijn spelers op handen gedragen omdat hij midden in de groep stond. Zijn oefenstof werd door collegae en outsiders vaak niet begrepen, maar hij behaalde er wel aansprekende resultaten mee. Tactisch was hij een meester om het uiterste uit een ploeg te halen en zijn tegenstanders tot wanhoop te brengen. Als geen ander kon hij ‘het spelletje’ lezen. Voor de regionale sportpers was hij vaak een amateurvoetbal equivalent van Louis van Gaal. Moeilijk te interviewen vooral als je met kritische vragen kwam na een verloren wedstrijd. ,,Heb je de wedstrijd wel echt gezien?’’, was dan steevast zijn norse antwoord. Wist je echter de juiste snaar te vinden, dan was hij een openhartig mens.

Programma

Het programma aanstaande zaterdag: 12.00 uur GJS-Herovina, 12.50 uur SVW-Schelluinen, 13.40 uur SVW-Herovina, 14.30 uur GJS-Schelluinen, 15.20 uur SVW-GJS, 16.10 uur Herovina-Schelluinen. De prijsuitreiking vindt plaats om 17.30 uur waarna de eerste Rob Colijn Memorial wordt afgesloten met een gezamenlijke barbecue.

advertentie
advertentie