‘De Olympische sfeer is geweldig aanstekelijk’

14 augustus 2012 om 00:00 Sport

LONDEN/GORINCHEM - De Gorcumers Bert Vreeswijk, Typhoon-atleet en Gorcumse Sportman van het jaar 2010, en Remon van Goolen, marathonloper en ondernemer (Remon Party Centrum), waren afgelopen week in Londen om de Olympische sfeer te proeven en zoveel mogelijk sport mee te pikken. ,,Wij hebben als toeschouwers een geweldige sfeer mogen ervaren. Ook viel ons op dat de organisatie prefect was, gedragen door meer dan 70.000 vrijwilligers. De beveiliging was zeer streng, maar efficiënt en vooral vriendelijk”, vertelt Vreeswijk

Vreeswijk en Van Goolen bezochten onder andere het atletiektoernooi, het voetbal- en volleybaltoernooi en het boksevenement. ,,De sfeer bij al deze evenementen was geweldig aanstekelijk, dat gevoel kun je thuis voor de buis nooit benaderen”, zegt Vreeswijk. ,,De finale van het damesvoetbal tussen de USA en Japan bijvoorbeeld. Dat was smullen! Met 80.000 man in een vol Wembley stadion naar een prachtige spannende finale kijken. Fantastisch!”

De twee Gorcumers brachten ook een bezoek aan het Heineken Holland House. ,,We waren wel enigszins teleurgesteld in de erg commerciële aanpak op deze Spelen in Londen.” Vreeswijk kwam zelf ook nog voor de microfoon. ,,Ik mocht in de NOS studio voor Radio 1 een interview geven over de tienkamp en het boek “Tienkamp Totaal’’ dat onlangs op de markt is verschenen.”

advertentie
advertentie