Afbeelding
Janus Visser/BDU

Grote Kerk opent deuren

30 augustus 2012 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Tijdens Open Monumentendag op zaterdag 8 september opent ook de Grote Kerk in Gorinchem haar deuren. Vanaf 9.30 uur is de kerk te bezichtigen.

Maar er is meer. Van 10.00 uur tot 13.30 uur kunnen amateur organisten onder leiding van hoofdorganist Gerben Budding het magistrale Bätz-Witte orgel bespelen. Hier hangt overigens wel een prijskaartje aan, maar de 7,50 euro voor een kwartier spelen komt in zijn geheel ten goede aan het onderhoud van het prachtige instrument. Wie ook eens het orgel van de Grote Kerk wil bespelen dient zich via orgelciegrotekerkgorinchem@gmail.com op te geven.

Daarnaast exposeert houtdraaier Adrie Bezemer momenteel met zijn ambachtelijke kunst in de kerk. De ambachtsman is de gehele dag aanwezig om te vertellen over zijn werk. Naast het werk van Bezemer is er ook werk van Jannie Bezemer (steen) en Frits Zillig (Lood) te zien. En van 14.00 uur tot 16.00 uur treedt het 'Maartenskoor' onder leiding van Poula de Gier met orgelbegeleiding van Aldert van Hoornaar op.

Ook op zondag 9 september is de Grote Kerk vanwege de Culturele Route geopend van 13.30 uur tot 16.30 uur. Dan kan het publiek genieten van de rust, het licht en alles wat een monument als de Grote Kerk te bieden heeft.

advertentie
advertentie