September Fortenmaand

30 augustus 2012 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Nog een paar nachtjes slapen en dan wordt de september Fortenmaand geopend. Op 1 en 2 september zijn er tal van activiteiten op maar liefst drie locaties. En dat is nog maar het begin, tot en met 30 september kunnen de bezoekers genieten van een groot en divers activiteiten aanbod. Nog nooit zijn er zoveel ondernemers opgestaan om te participeren en samen te werken tijdens de Fortenmaand. Hiermee wordt er in één klap duidelijk hoeveel ondernemerschap er leeft in de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Het brede aanbod begint al bij de opening van de Fortenmaand. Op zaterdag 1 september om 11:00 uur geeft Wethouder Arjen Rijsdijk het startsignaal van de Vesting3hoekwaterlinieroute en de Fortenmaand 2012. Bezoekers kunnen deelnemen aan twee trajecten. Optie één: meefietsen met de korte waterlinie route voor zowel publiek als genodigden (ongeveer 15 km).Tijdens deze route vaart de boot naar Werkendam. Vanaf hier gaat de tocht langs Fort Steurgat en via het Waterliniepad naar Fort Bakkerskil. Optie twee: deelnemers kunnen een stuk van de route gaan fietsen, bijvoorbeeld richting Woudrichem, Fort Vuren of Slot Loevestein. Voor iedereen ligt een stempelkaart klaar waarmee men in de maand september op de deelnemende locaties stempels kan verzamelen. Een volle kaart kan worden ingeleverd en hiermee maakt men kans op mooie prijzen; wat te denken van een overnachting op Loevestein of bij Fort Bakkerskil. De andere locaties waar een opening plaats vindt zijn het Muiderslot en de stelling van Utrecht.

De opening van de Fortenmaand is tevens het startsein van de tweede editie van de Fortenmaand Fotowedstrijd. Voor de winnaars van deze wedstrijd worden er in samenwerking met partners van de Fortenmaand fantastische prijzen beschikbaar gesteld. Foto's, gemaakt tijdens de Fortenmaand kunnen worden gestuurd naar fortenmaand@artofevents.nl, ovv naam, adres, email en telefoonnummer. In de laatste week van de Fortenmaand, worden de ingezonden foto's geplaatst op de Facebook pagina van de Fortenmaand. Er kan door iedereen gestemd worden op de gepresenteerde foto's. De drie foto's met de meeste stemmen (likes) kunnen leuke prijzen winnen.

Meer informatie over o.a. de activiteiten, locaties en het laatste nieuws is te vinden op www.fortenmaand.nl.

advertentie
advertentie