De LimonadeBrigade tekent convenant

30 augustus 2012 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Om jezelf te kunnen zijn en blijven, heb je een goede sociaal emotionele gezondheid nodig. De basis hiervan ligt in het begin van je leven. Ouders dragen hierin een grote verantwoordelijkheid, maar ook scholen kunnen hier aan bijdragen. Zo benaderde directeur Robin Bieren, van openbare basisscholen De Overstap in Brandwijk en De Kiezel en de Kei in Bleskensgraaf, onlangs De LimonadeBrigade om samen de sociaal emotionele gezondheid op de kaart te zetten.

In een convenant legden de twee partijen hun samenwerkingsverband voor de komende drie jaar vast. Op de scholen is een ambassadeur aangesteld die samen met de organisatie overlegt waar ondersteuning wenselijk is. Afgesproken is dat De LimonadeBrigade op ludieke manier aanwezig zal zijn op bijvoorbeeld schoolevenementen waar ouders bij aanwezig zijn, zoals een Fancy Fair, Zomermarkt of Jaarlijkse Ouderavond. Daarnaast zullen zij onder andere een interactieve studiemiddag voor de leerkrachten en een opvoedactiviteit verzorgen.

Nanda van der Boom, initiatiefnemer van De LimonadeBrigade; ,,Het is een stuk kennis overdracht. We zullen daarbij bijgestaan worden door andere organisaties en bedrijven. En zo brengen we mensen met elkaar in contact. Het geheel krijgt zo ook een regio functie. Dat Robin Bieren contact met ons zocht, is een fantastisch begin om ouders bewust te maken van het belang van sociale emotionele gezondheid.''

advertentie
advertentie