INGEZONDEN: Gorinchem is saai, saai en nog eens saai.

5 september 2012 om 00:00 Nieuws

Het is zaterdagavond. Na een week school, bijbaantje bij de supermarkt, sportclub wil je, als 15, 16 , 17-jarige, met leeftijdsgenoten wat drinken, dansen, swingen, rondhangen in een gezellige, veilige omgeving die plezierig en oke is.

In Gorinchem is werkelijk helemaal geen enkele uitgaans-gelegenheid voor jongeren te vinden. Ja, in de zomer zijn de zomerfeesten en een paar evenementen gericht op jongeren. Maar een doorsnee weekend geeft die specifieke doelgroep geen enkele mogelijkheid om leeftijdsgenoten te ontmoeten. En wat ga je dan doen? Dan ga je naar buiten. Je bent aangewezen op de publieke ruimte met toezicht alom. Chillen op de wallen en Buiten de Waterpoort...rondhangen en dus al snel 'overlast'. Als ik de hond uitlaat op de wallen ligt het bij de bankjes vol met joint-peuken. Ze zeggen vriendelijk gedag maar vervelen zich te pletter. Dan ga je experimenteren...

Logisch dat ze er Gorinchem geen pest aan vinden. Er is gewoon nauwelijks niets voor deze doodgewone jeugd. Wie neemt er nu eens een initiatief om iets van de grond te krijgen. Welke ondernemer durft het aan? Welke onderwijsinstelling organiseert buiten de reguliere schooluren iets structureels voor hun leerlingen? Welke ambtenaar kijkt eens verder dan het budget voor jeugdbeleid? Welke politieambtenaar neemt het nu eens op voor deze jongeren i.p.v. uitvoering geven aan 'overlastbeleid'? De Lemon Lounge is ook gesloten. Het laatste jongerencafe: Failliet !

Het OPEnRAamconcert was prachtig. Ik denk dat driekwart van de bezoekers van buiten kwam. Het concert werd gehouden op zondagavond; de Gorcumse jongeren lagen al op bed want zij moeten de volgende dag weer naar school, 's avonds sporten, dinsdag bijbaan, woensdag school sporten etc. etc. Maar zaterdagvond lekker uitgaan in Breda of Utrecht ? Hoe moet je daar komen? Dan dus maar weer thuisblijven; een biertje drinken bij je ouders thuis, een beetje gamen of lekker chillen op de wallen. Gorinchem is saai, saai, saai en nog eens saai!

Een enigszins bezorgde ouder,

C.Clement uit Gorinchem

advertentie
advertentie