Bouwverkeer EVIA een ramp

10 september 2012 om 00:00 Nieuws

INGEZONDEN BRIEF

Deze maand is begonnen aan de bouw van de eerste flat van het EVIA project .Waar de hele buurt Haarwijk-Zuid bang voor is geweest , heeft zich reeds de eerste week bewaarheid. Twee omwonenden zijn slachtoffer geworden van het bouwtransport, met een ziekenhuisopname en chirurgisch ingrijpen tot gevolg. Een omwonende is uitgegleden over de zware betonplaten, pas neergelegd op Sparta. Een andere omwonende is aangereden door een achteruit manoeuvrerende vrachtwagen op de Oude Hoven.

Zoals het voortraject, door de gemeente Gorinchem in gang gezet, al een ramp bleek te zijn, zo zijn ook de eerste twee weken van de startende bouw desastreus verlopen. De aanrijroute van bouwverkeer is niet, zoals beloofd aan omwonenden, via de Banneweg, maar dwars door de woonwijk bij de Oude Hoven en Sparta. Door dezelfde buurt, die wordt gekenschetst door een bevolking van gemiddeld hogere leeftijd, en met bovengemiddeld veel rolator gebruikers. Bovendien is de Oude Hoven een belangrijke doorgaande fietsroute voor honderden scholieren op weg van en naar de scholen aan de Oude Hoven en Gildeweg en omgeving.

In de eerste week na de schoolvakantie werden stapels platen op het straatdek van de Oude Hoven gelegd, terwijl vele kinderen hun weg zochten langs het bouwverkeer, bouwmaterialen, en andere obstakels. Bouwverkeer wurmt zich intussen de Dokter Biegelstraat in, om vervolgens achteruitrijdend zich een weg te banen, de Oude Hoven overstekend, Sparta in tot aan het bouwterrein.

Wat bezielt het gemeentebestuur van Gorinchem, de opdrachtgevers Poort 6 /Rivas Zorggroep en de firma Pellikaan, de betrokken bouwonderneming, om een dergelijk bouwproject op deze manier aan te pakken. Wanneer nemen deze instanties de verantwoordelijkheid voor deze wanorde?

Kom afspraken na en verkoop geen luchtkastelen. Stel de veiligheid van de omwonenden en de kinderen van uw gemeente centraal bij uw achterhaalde bouwprojecten. Een aanvliegroute van de Banneweg over het water naar het bouwterrein, zou bijvoorbeeld een meer dan logisch alternatief zijn.

Tot dan toe raad ik alle ouders aan, hun kinderen weg te houden van de Oude Hoven, Dokter Biegelstraat , Vlietlaan en het kruispunt met de Banneweg voor de komende twee jaar. Alle senioren in de wijk adviseer ik niet alleen de straat op te gaan, maar begeleiding te vragen desnoods bij Poort6 of de Rivas Zorggroep.

Roeland Visman

advertentie
advertentie