INGEZONDEN: lekker uitgaan is er niet bij!

14 september 2012 om 00:00 Nieuws

Wat ben ik het eens met de enigszins bezorgde ouder, C. Clement uit Gorinchem. Mijn kind van 16 jaar wil in het weekend ook graag uit, net zoals wij dit vroeger wilden en deden. In Gorinchem is echter niets anders te doen dan zelf chillen, bijvoorbeeld Buiten de Waterpoort. Lekker uitgaan zoals in De Rodenburg in Beesd of De Kelder in Hank is er in onze 'stad' niet bij. ,,Dan gaan ze toch lekker naar Beesd of Hank'', zeggen vrienden en kennissen, maar hoe? Vroeger werden ze nog door ons, de ouders, gebracht en op een schappelijke tijd weer opgehaald. Vanaf 16 jaar begint het feest echter pas op een tijdstip waarop de ouders graag naar bed gaan. Belachelijk, tja, dat vind ik ook, maar wel een feit waar je niet veel aan kunt doen. Openbaar Vervoer is er niet en voor een taxi betaal je € 40,- à € 50,-. Als deze nog rijden, want er zijn taxibedrijven die na 01.00 uur 's-nachts geen vervoer meer regelen.

En op de fiets naar huis? Geen haar op mijn hoofd die er aan denkt om het toe te staan dat m'n kind zó laat zó'n eind naar huis komt fietsen. Gelukkig hebben voornoemde uitgaansgelegenheden af en toe busvervoer van en naar Gorinchem geregeld, maar lang niet altijd, helaas.

Het is trouwens toch niet te begrijpen dat een stad als Gorinchem, met inmiddels meer dan 35.000 inwoners geen uitgaansgelegenheid te bieden heeft voor haar jeugd? Kom op wethouders, jullie zijn toch ook jong geweest? Doe iets voor de jongeren van je stad.

Annelies de Kuijper

advertentie
advertentie