Overwaard gastheer Menzis jeugdtennistoernooi

29 september 2012 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Voor de dertiende maal wordt gedurende de herfstvakantie het Menzis jeugdtennistoernooi georganiseerd. Van 12 tot en met 19 oktober is de Gorcumse tennisvereniging Overwaard voor het eerst gastheer van het evenement. Jaarlijks trekt het toernooi tussen de 100 en 120 deelnemertjes. Naast tennis worden tal van andere activiteiten georganiseerd. Gezelligheid en bewegen staan centraal tijdens de vakantieweek.

Door Gerard Droog

Met de herfstvakantie voor de deur organiseert de Gorcumse tennisvereniging Overwaard het traditionele Menzis invitatie jeugdtennistoernooi. De zorgverzekeraar verbindt al weer een aantal jaren zijn naam aan het evenement. Daarvoor was het de modeketen Anna van Toor die als hoofdsponsor optrad. Na acht jaar TV Schelluinen en vier jaar Waalrackets in Vuren is het nu de beurt aan het Gorcumse Overwaard om de organisatie van de 13de editie op zich te nemen. De dertiende editie, is dat niet vragen om problemen kun je je af vragen. ,,Ha, ha'', schiet Franca Horstink, een van de organisatoren, in de lach, ,,ben je mal joh. Aan bijgeloof doen wij hier niet. Het gaat gewoon een super gezellige week worden.''

Zij slaat hiermee de spijker op de kop. Gezelligheid, sporten en bewegen staan van 12 tot en met 19 oktober centraal. ,,Wij willen kinderen en oudere jeugd van 4 tot en met 17 jaar een actieve maar vooral leuke herfstvakantieweek geven'', gaat zij verder. ,,Ieder jaar komen er tussen 100 en 120 deelnemertjes uit de hele regio op af. Het doet er niet toe of ze wel of niet lid zijn van een tennisvereniging en of ze wel of niet kunnen tennissen. Er wordt gespeeld in diverse leeftijdscategorieën en vooral voor de niet tennissers is er een beginnerspoule.''

Tussen het tennissen door is er op de Gorcumse Sportlaan van alles te beleven. Een kleine greep. Op zaterdag 13 oktober wordt er een bingo en karaoke georganiseerd en worden de deelnemers op een maaltijd getrakteerd. Op zondag is er een poppenkastvoorstelling en op donderdag een barbecue, een kinderdisco en 's avonds een Grand Slam Black en White tienerdisco. Tussen de bedrijven door wordt er een verloting gehouden waarvan de opbrengst naar de stichting Knipoog, die zich inzet om medicijnen en behandelmethoden voor ernstig zieke kinderen te verbeteren, gaat.

Marcel Herrewijn, oud lid van Overwaard maar nu van de Waalrackets uit Vuren, verbond zich aan de Gorcumse organisatie. ,,In Vuren hebben wij vier jaar ervaring opgedaan met het organiseren van het toernooi en ik wil die graag delen met mijn oude tennisclub. Wij konden het als kleine vereniging helaas niet meer bolwerken door een gebrek aan vrijwilligers.'' Het gebrek aan vrijwilligers is ook te merken bij Overwaard.

Franca Horstink: ,,Wij kunnen nog best wat handen gebruiken tijdens de toernooi week. Voor bijna alle functies, van bardienst tot en met pannenkoeken bakken, kunnen wij nog ouders, vrienden of leden gebruiken. Het is toch hartstikke leuk om zo'n evenement van dichtbij mee te maken'', besluit zij enthousiast. Aanmelden kan via www.toernooi.nl (13de Menzis jeugdtennistoernooi 'Overwaard Grand Slam') of via aanmeldingsformulieren die te verkrijgen zijn in het clubhuis van GTC Overwaard, Sportlaan 1, Gorinchem.

advertentie
advertentie