Eerste overwinning van debuterende dames VIA

29 september 2012 om 00:00 Nieuws

ARKEL - De ontwikkelingen binnen de volleybalvereniging VIA uit Arkel gaan snel. Werd er vorig seizoen nog gestart met één dames- en één herenteam, dit jaar kan de vereniging al met twee dames-, een heren- en twee jeugdteams deelnemen aan de regionale volleybalcompetitie. Afgelopen donderdag was het debuut van dames 1 in de thuiswedstrijd tegen het studenten team van Erasmus 2. In een sfeervolle Lingehal was de start goed.

Het nieuwe team dat vier weken geleden is samengesteld en pas een keer in volledige samenstelling heeft kunnen trainen, begon geconcentreerd aan de wedstrijd. Toch was duidelijk merkbaar dat bij beide teams de vaste lijnen nog ontwikkeld moet worden. De VIA dames namen met 15-10 een mooie ruime voorsprong. Met enkele onnodige stopfouten konden de bezoekers langzaam maar zeker het gat dichten waardoor er onzekerheid ontstond in het spel van VIA. In een spannende slotfase trokken de bezoekers uit Rotterdam aan het langste eind, 23-25. In de tweede set was het weer VIA de het voortouw nam, zij het met minder overtuiging dan in de vorige set. De inzet was bewonderenswaardig en daardoor kon de set met 25-22 binnengehaald worden. De derde set begon gelijkopgaand. Beide teams kwamen wat beter in hun spel. Wat opvallend was dat ze ook allebei heel erg bezig waren met het eigen spel en daardoor vergaten waar de kansen bij de tegenstander lagen. Tot het moment dat Iris Kolff bij een stand van 17-16 een serie maakte van 8 punten. Het verzet bij de bezoekers was gebroken 25-18. De vierde set was VIA in de winning moot. Tot 16-10 was het initiatief voor de Arkelse dames. Toch was een goede opslagserie van Erasmus de veroorzaker dat de aanval van VIA onnodige fouten ging maken. En als de aanval niet loopt is scoren niet mogelijk. Nadat bij een stand van 19-21 de telling ter discussie werd gesteld kon VIA zich weer herstellen. Waarna een spannende slotfase van de set ontsprong die uiteindelijk door Erasmus werd binnen gehaald met 24-26.

In de vijfde set was VIA weer scherp. Vanaf begin werd een kleine voorsprong genomen die niet meer prijs gegeven werd 15-7. De eerste overwinning van dit debuterende team is een feit. Komende donderdag spelen de dames hun tweede wedstrijd in Arkel tegen het derde team van Move4U uit Vlaardingen

De heren van VIA konden geen vuist maken tegen Volley Meerkerk 3. In een eenzijdige wedstrijd werd het 1-3.

Het dames 2 team van VIA had veel tegenstand van het zesde team van Volley2B 0-4.