Wanprestatie SVW en Ameide

29 september 2012 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Zowel SVW als Ameide schotelden het publiek zaterdag een draak van een wedstrijd voor. Het zal supporters van beide kampen 'pijn aan de ogen´ hebben gedaan. De thuisploeg creëerde nagenoeg niets en de bezoekers helemaal niets. Aan de 0-0 eindstand hielden beide ploegen toch nog een puntje over, daar waar wellicht strafpunten meer op zijn plaats waren geweest. Frans Vermeulen, coach van de Gorcumers, heeft het desalniettemin prima naar zijn zin op Molenburg.

,,Deze wedstrijd moeten we maar snel vergeten,'' waren de woorden van SVW-coach Frans Vermeulen na afloop van het bloedeloze 0-0 gelijkspel tegen Ameide. De 59-jarige Nieuwegeiner, die augustus vorig jaar het technische roer op Molenburg overnam, is een redelijk onbekende binnen het regionale voetbalgebeuren. Als voetballer was hij acht jaar actief bij de Utrechtse hoofdklasser Elinkwijk waarmee hij in 1981 en 1984 kampioen werd. Dat kunstje herhaalde hij jaren daarna nog eens, maar dan als trainer. Met de Veenendaalse hoofdklasser DOVO werd hij in 1991 algemeen amateur kampioen. Voorts was hij als oefenmeester onder andere actief bij Benschop, TSC en De Meern. Daarna keerde hij als technisch directeur terug bij zijn oude jeugdliefde Elinkwijk.

Rijst natuurlijk de vraag hoe zo'n gelouterde trainer terecht komt bij het toen nog in de derde klasse acterende SVW. ,,Dat was eigenlijk puur toeval,'' begint hij. ,,Anderhalf jaar daarvoor was ik gestopt bij Elinkwijk. Toen ik in augustus vorig jaar terug kwam van vakantie begon het weer te kriebelen, maar verwacht je niet zo vlak voor het seizoen dat clubs nog op zoek zijn naar een trainer. Bij toeval kwam ik op internet de vacature bij SVW tegen. Na een kort sollicitatiebriefje volgde al snel een gesprek met het bestuur en even later stond ik voor de groep. Helemaal onbekend met de regio was ik niet. Zo ken ik bijvoorbeeld Ron Laros, trainer van Heukelum en Good Luck coach Frans van Helvoirt. Van hen kreeg ik positieve berichten over SVW als club. Eind vorig seizoen heb ik voor een jaar bijgetekend. Dat zegt iets over de club, denk ik. Alles is bij SVW tot in de puntjes geregeld en dat spreekt me als coach aan.''

Wat hem niet aangesproken zal hebben was het vertoonde spel dat zijn ploeg zaterdag tegen Ameide op de kunstmat legde. Vermeulen:,,Het was vanmiddag wel erg magertjes van onze kant. Ondanks een veldoverwicht wisten wij bijna niets te creëren en ook de eindpass was niet goed. Het was duidelijk een van onze zwakste wedstrijden.''

Dat het nog slechter kon bewezen de bezoekers uit Termei, de verrassende nummer twee in 2F. Zegge en schrijven één doelkans viel er een kwartier voor tijd te noteren. Daar stelden de streepjes er vier tegen over. Voor rust verzuimde Michiel Bultena een fout van de Termeise sluitpost Fabian den Hartog af te straffen. Diezelfde Den Hartog ontsteeg zijn niveau toen hij in de 22ste minuut met een katachtige redding Bultena van een treffer afhield en ook de rebound van Melvin Scheffer uit zijn doel ranselde. Nadat Robbert Bakker na de thee namens de bezoekers net naast schoot, was het invaller Khalid Ben Dami die in de slotfase alleen op Den Hartog mocht af gaan. Geheel in stijl met het spelbeeld struikelde hij echter over de bal met een salon remise tot resultaat.

advertentie
advertentie