Hockeyers Rapid verdedigen koppositie met verve

30 september 2012 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Afgelopen zondag moest het eerste mannenteam van Rapid écht aan de bak. Kwamen de vorige teams nog uit de onderste regionen, met Pelikaan uit Roosendaal op het programma moesten de Gorcumse hockeyers laten zien dat ze niet voor niets bovenaan staan. In de tweede minuut probeerde Gertje van den Assem de keeper van Pelikaan uit met een backhandschot. De Brabantse doelman bleek echter een uitmuntend reactievermogen te hebben. De eerste strafcorner van Rapid ging hoog over. Rapid kwam onder druk te staan, maar de verdediging stond als een huis. Het spel ging aardig heen en weer, de teams bleken aan elkaar gewaagd. Het duurde dan ook tot de 25ste minuut dat Rapid eindelijk scoorde. Het was een strafcorner van Sander van Gulik die in vierde instantie door Niels Glerum via een boogballetje over de keeper werd gespeeld. Vlak voor het rustsignaal werd een aanval van Pelikaan onderschept door Sjoerd van den Wijngaarden. Eén van de aanvallers van Pelikaan probeerde hem in een scrimmage op fysieke wijze onderuit te halen. Beide heren vlogen elkaar in de haren waarna de prima fluitende Bart van de Reek beiden met rood van het veld stuurde. Na rust hervond Pelikaan zich. De ploeg versierde een strafcorner, die halfhoog werd ingepusht en via de rug van Joost van der Geest in het doel belandde. Rapid stond weer onder druk, maar de veerkracht en de inzet van de Gorcumers was zo hoog dat in de 55ste minuut de 2-1 volgde. Een strafcorner van Van Gulik werd ingetipt door de Titus de Wal. Vijf minuten later scoorde de uitstekend spelende Timo Hendriks uit de rebound van een strafcorner. Rapid beheerste het spel weer. Een strafcorner tegen werd fantastisch gepareerd door keeper Lennard Jansen, die er samen met een zeer goed verdedigende Jasper Boekhout voor zorgde dat Pelikaan niet tot scoren kwam. Vlak voor einde wist Pelikaan nog een strafcorner te benutten, maar de Gorcumers wisten toen al dat de wedstrijd was gespeeld. In het fluitsignaal volgde nog een strafcorner voor Rapid, maar ook de keeper van de tegenpartij speelde een geweldige pot en weerhield Rapid van een hogere score.

Rapid staat na vier winstpartijen fier bovenaan. Zowaar een hele prestatie voor een team dat net komt kijken in de derde klasse. Aankomend weekend staat het duel met het Waalwijkse Liberty op het programma. Op papier een wedstrijd die gewonnen moet kunnen worden.