Excelsior'31 - Kozakken Boys 0-3

30 september 2012 om 00:00 Nieuws

WERKENDAM- De Boys herstelden zich zaterdag goed van de midweekse bekerklus tegen eredivisionist Heerenveen (0-3 verlies). Verdiend werden de punten mee naar Werkendam genomen. Op het Rijssens sportpark De Koerbelt sloegen de manschappen van Michel Langerak pas na rust toe. In het eerste bedrijf hadden de bezoekers al op voorsprong moeten komen, maar hielden het kruit droog. Pas na de kantwisseling werd het verschil gemaakt. Een snelle spelhervatting zorgde in de 51ste minuut voor de 0-1 van topscoorder Arif Irilmazbilek. De hard werkende gastheren, die nauwelijks voor gevaar zorgden, kregen daarna via ex FC Twente en Go Ahead Eagles spits Patrick Gerritsen nog wel de kans op de gelijkmaker, maar ook hij wist sluitpost Mirco Bovo niet te passeren. Met nog een kwartier op de klok strafte Sjoerd van der Waal een fout van invaller doelman Jody van den Berg af (0-2) en deed de wedstrijd in het spreekwoordelijke slot. Het was diezelfde Van der Waal die vlak voor tijd het trio Werkendamse treffers volschoot (0-3). Door deze overwinning, de vierde in deze voetbaljaargang, zijn de Boys terug te vinden in het linker rijtje op een fraaie zevende plek. Zaterdag wacht het thuisduel tegen de nummer zes, Rijnsburgse Boys, op de eigen Zwaaier.