Open brief

29 oktober 2012 om 00:00 Nieuws

Ingezonden

Geacht gemeentebestuur,

Naar aanleiding van het artikel in De Stad Gorinchem van dinsdag 16 oktober over nieuwe clubhuizen in de Lingewijk, waarin tevens werd opgemerkt dat er in totaal 450 nieuwe woningen bijkomen en de hele wijk een facelift krijgt, willen wij graag enkele kanttekeningen zetten. Bij een facelift voor de Lingewijk hoort ons inziens tevens fatsoenlijk en betaalbaar openbaar vervoer, een voorziening die er al lang had horen te zijn en in alle andere wijken wel aanwezig is. Nog steeds heeft de Lingewijk geen openbaar vervoer naar de stad, het station en het ziekenhuis.

De opmerking van wethouder Van der Torren om 'dan maar naar Papland of de Concordiaweg te lopen', is voor veel mensen niet te doen. En voor veel mensen is de halte Arkelsedijk door de steile trap niet te bereiken. De halte zelf is voor iedereen levensgevaarlijk.

De Molenhopper is vijf keer zo duur. Waarom moeten mensen uit de Lingewijk vijf keer zo veel betalen dan alle andere inwoners van Gorinchem? Al een jaar vragen we aandacht voor dit probleem. Ondanks alle steun van de SP en het op 12 mei aanbieden van ruim 400 handtekeningen wordt dit probleem gewoon genegeerd door de betreffende wethouder mevrouw Van der Torren. In het artikel van 16 oktober staat dat het hopelijk flink gaat vriezen, niet dus voor veel (oudere) bewoners van de Lingewijk, die dan letterlijk en figuurlijk geen kant meer op kunnen.

Bij een facelift hoort ook een pinautomaat, die in de hele wijk nog steeds niet aanwezig is. Hopelijk luistert het gemeentebestuur nu eens wel naar zijn inwoners. Kosten van een (dure) geplande enquête in 2013 kunnen gewoon worden bespaard. (Mooi meegenomen in deze crisistijd.)

Hoogachtend,

Roos Reims en Anke Sypkens.

advertentie
advertentie