Afbeelding
Janus Visser/BDU

Nieuwe Doelen tevreden over aanpak raad

9 november 2012 om 00:00 Nieuws

INGEZONDEN PERSBERICHT

Tijdens de begrotingsraad van de gemeente Gorinchem op donderdag 8 november, is er door coalitiepartij D66 een motie ingediend, die deels betrekking heeft op schouwburg De Nieuwe Doelen. De motie, die mede ondertekend is door de overige coalitiepartijen GroenLinks, PvdA en VVD, heeft de volgende strekking. Door de gemeente Gorinchem dient er geen financiële ruimte te worden geboden aan Schouwburg De Nieuwe Doelen om verplichtingen aan te gaan vanaf de tweede helft van 2014, voordat er door de gemeente in januari / februari 2013 helderheid is gegeven over de bezuinigingen op cultuur in 2014.

Het bestuur en de directie van schouwburg De Nieuwe Doelen vinden de betreffende motie een logische stap van de coalitiepartijen. Gezien in het licht van de discussies die nog gevoerd gaan worden met betrekking tot de cultuurvisie van de gemeente Gorinchem, een stap die volledig op de instemming van schouwburg De Nieuwe Doelen kan rekenen. De noodzaak om richting de besluitvorming over de cultuurvisie, enige terughoudendheid in acht te nemen begrijpen wij zeer. De periode tot aan de besluitvorming hieromtrent, wil het bestuur en de directie van schouwburg De Nieuwe Doelen, zo goed mogelijk benutten om in samenspraak met de gemeente en mogelijk andere culturele instellingen, een constructieve en positieve bijdrage aan de discussie te leveren. Een discussie die hopelijk leidt tot een cultuurbeleid passend binnen de gezamenlijke ambities en de financiële huishouding van zowel de gemeente Gorinchem als de culturele instellingen in het algemeen en schouwburg De Nieuwe Doelen in het bijzonder.

Voor het theaterseizoen 2013 - 2014 heeft een en ander geen consequenties. Vanaf september 2013 zullen, net als in voorgaande jaren opnieuw een mooi aantal aansprekende theatervoorstellingen op de planken van de Gorinchemse schouwburg staan. Het bestuur en de directie van schouwburg De Nieuwe Doelen zijn positief gestemd over de wijze waarop de gemeenteraad en het college van B en W het vervolgtraject richting de cultuurvisie wenst in te zetten. Daar waar nodig en mogelijk zal De Nieuwe Doelen haar constructieve bijdrage aan dit traject leveren. Wij gaan er van uit dat er uiteindelijk een resultaat uit zal komen dat goed is voor de stad en wat op een brede instemming van het culturele veld en de raad kan rekenen.

advertentie
advertentie