Kinderen genieten van Sinterklaasfeest op Spijksepoort

26 november 2012 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Heel veel kinderen uit Gorinchem en omgeving hebben Sinterklaas een warm welkom bezorgd toen hij afgelopen zaterdagmiddag voor de eerste keer Woonboulevard Spijksepoort Gorinchem bezocht. Op het podium werden Sinterklaas en zijn zwarte pieten namens de ondernemers van Woonboulevard Spijksepoort Gorinchem begroet door Joep Beliën van Vloer-het-Zelf. De Goedheiligman was heel blij met de mooie kleurplaten die hij van de kinderen kreeg en er werd mooi voor Sinterklaas gezongen met begeleiding van de Pietenband Eght Herrie. En dat niet alleen, de zwarte pieten dansten met de kinderen de Zwarte-Pieten-Dans.

In optocht hebben Sint Nicolaas, de Pietenband en de kinderen de winkels van Woonboulevard Spijksepoort bezocht waar elke winkelier iets had georganiseerd. Bij Gamma werd een ballonnenblaas wedstrijd gehouden, bij Jysk kon je raden hoeveel knuffels er in de mand zaten. Bij Leen Bakker moest je goed mikken om de pakjes in de schoorsteen te gooien en bij Carpetrigt was een zoektocht naar Pietenmutsen georganiseerd. Dat kinderen handiger zijn dan de zwarte pieten bleek bij Praxis waar de kinderen en pieten een grote spijker in een blok hout moesten slaan. Rennen door de winkel mocht alleen vandaag bij Vloer-het-Zelf waar een 'zwarte pietenparcours' was uitgezet. Bij Kwantum werden kleurplaten voor een kleurwedstrijd uitgedeeld en bij Roobol werd met kussens gegooid die in de grote bloempot moesten belanden. Ook bij Prominent was het groot feest want daar kreeg iedereen een pakje. De prestaties in de winkels werden beloond met mooie cadeautjes.

Na deze hele leuke middag nam Sint afscheid van Woonboulevard Spijksepoort met de belofte om volgend jaar terug te komen.

advertentie
advertentie