Muzikale achtbaan in De Nieuwe Doelen

29 november 2012 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Schouwburg De Nieuwe Doelen heeft dinsdag 18 december de muzikale voorstelling 'Top 2000 Live' op de bühne staan. Energieke compilaties van de grootste hits uit vijftig jaar popmuziek maken van 'TOP 2000 Live!' een belevenis voor iedereen. Op 19 december vindt de voorstelling 'In de lift' van Silvester plaats. Door de herkenbare onderwerpen, zijn unieke kijk op het leven, improvisatietalent en innemende persoonlijkheid weet hij een hele goede band met het publiek te creëren. Op 22 december vindt in de Grote Kerk het kerstconcert van de Maastrichter Staar en de Gorcumse Bazuin plaats. Een bezoek aan dit concert is een mooi en sfeervolle opstap naar de kerstdagen.

TOP 2000 Live!

Hét succes van de Top 2000 op Radio 2 komt nu ook naar het theater. Als een muzikale achtbaan passeert tijdens dit concert de complete popgeschiedenis de revue. Energieke compilaties van de grootste hits uit vijftig jaar popmuziek maken van 'TOP 2000 Live!' een belevenis voor iedereen. Een grote dynamische band, voorzien van blazers, gerenommeerde zangers en een prachtig virtueel plaatje, maken deze avond tot het concert van het jaar. Motown, rock, pop, disco, chanson, reggae, nederpop en meezingers van formaat: ze komen allemaal langs. Zwijmelen, meezingen en losgaan is het devies. Een spectaculaire LED-wall (videomuur) en bewegend licht maken de 'Top 2000 Live!' ook nog eens tot een prachtige hightech-show.

Onder meer John Vooijs (Tarzan, We Will Rock You) en de Amerikaan Forrest Thomas (Rock the Boat) zijn de zangers in hét Nederlandse muziekspektakel waarbij iedereen uit z'n dak gaat.

Dinsdag 18 december, om 20.15 uur in Schouwburg De Nieuwe Doelen.

Silvester - In de lift

Silvester zit in de lift. Sinds zijn eerste soloprogramma gaat het verbazingwekkend goed met hem. Zijn soloshows zijn grappig, indrukwekkend, meeslepend, maar bovenal hilarisch. Door de herkenbare onderwerpen, zijn unieke kijk op het leven, improvisatietalent en innemende persoonlijkheid weet hij een hele goede band met het publiek te creëren en na de show lijkt het net of de toeschouwer er een nieuw vriend bij hebt gekregen. In tijden van verval, recessies en geweld zit Silvester gewoon in de lift. Maar iedereen weet: Hoe hoger je komt, des te dieper je kunt vallen. Een indringende show met een ongezonde dosis humor.

Woensdag 19 december, om 20.15 uur in Schouwburg De Nieuwe Doelen.

Kerstconcert - Maastrichter Staar & Bazuin

Het 24e kerstconcert wordt wel heel bijzonder voor Gorinchem. Het 145 man tellende Mastreechter Staar zal samen met De Bazuin een bijzonder kerstconcert geven. Koor en harmonie zullen, zowel samen als solistisch, fraaie werken ten gehore brengen. De Koninklijke Zangvereniging Mastreechter Staar werd opgericht in 1883 en verwierf in de loop van haar bestaan grote bekendheid in binnen- en buitenland. Het koor staat onder leiding van dirigent Paul Voncken en wordt begeleid door pianist Michiel Ballhaus. De solisten die aan dit concert meewerken, zijn onder meer de eigen Staar-solist bas-bariton Bér Schellings. 

De Koninklijke Harmonie De Bazuin staat onder leiding van Henk Bonenkamp en viert in 2014 haar 125-jarig bestaan. Dat De Bazuin een veelzijdig toporkest is heeft ze in de afgelopen kerstconcerten wel bewezen. Het orkest speelt indrukwekkend en majestueus. Een bezoek aan dit concert is een mooi en sfeervolle opstap naar de kerstdagen.

Zaterdag 22 december, om 19.30 uur in de Grote Kerk.

advertentie
advertentie