VIA niet weggespeeld; wel weer met lege handen

1 december 2012 om 00:00 Nieuws

ARKEL - De volleyballers van VIA hielden een dubbel gevoel over aan de wedstrijd tegen Haaften Kwiek 2. Er werd met 0-4 verloren. Toch waren er goede momenten waardoor ze niet het gevoel hadden weggespeeld te zijn. VIA kwam slecht uit de startblokken. De pass was slordig waardoor de aanval weinig uit kon richten. De bezoekers profiteerden daar optimaal van: 12-25. In de tweede set konden de gastheren in eerste instantie goed bijblijven. Rally's werden gewonnen waardoor het verschil overbrugbaar leek. Halverwege ging het tempo echter omlaag wat fnuikend was voor het resultaat: 16-25. De derde set kende hetzelfde verloop als de vorige set. Het afmaken kostte te veel kracht want een opslagserie van Haaften van acht punten zorgde voor verlies van 17-25. In de vierde set leek het erop dat het tweede punt binnengehaald kon worden. Haaften maakte slordige fouten. VIA pikte dit op en kon zich verheugen op een voorsprong van 14-10 en 16-13. Toch was de servicepass als zand in de Arkelse molen. In sneltreinvaart werd de laatste set uit handen gegeven: 18-25.