Peursum - Vuren 1-3

2 december 2012 om 00:00 Nieuws

VUREN- De Vurenaren lieten zaterdagmiddag in Giessenburg van zich spreken door koploper Peursum in eigen huis met 1-3 te verslaan. Trainer-coach Sander van Steenis had zijn manschappen met een behoudend concept het natte en zware veld opgestuurd. Vanuit verdedigende stellingen werden de Giessenburgers met succes bestreden. Het eerste bedrijf was echter grotendeels voor de thuisploeg die rond de tiende minuut door Daan Carpentier op voorsprong kwam (1-0). Hoewel de 2-0 eerder in de lucht hing viel, tien minuten voor rust de gelijkmaker. Een vrije trap van routinier Bart Muilenburg van zeker 20 meter afstand trof via de rug van een medespeler doel (1-1). Geschrokken door deze treffer kwam de thuisploeg na de thee nauwelijks meer aan voetballen toe en kreeg een kwartier voor tijd de rekening gepresenteerd. Menno van Harten ging opzichtig in de fout en verschafte Christiaan van Herp vrije doorgang naar het Giessenburgse doel, een kans die je de Vurense spits niet moet geven (1-2). De thuisploeg moest daarna risico nemen, trof nog wel de paal, maar moest lijdzaam toe zien dat de nummer negen op de ranglijst het duel vijf minuten voor tijd definitief besliste. Het was wederom Van Herp die het vizier op scherp had staan en met zijn tweede van de middag de 1-3 eindstand liet aantekenen.