NEO'25 - Herovina 1-4

2 december 2012 om 00:00 Nieuws

HERWIJNEN- Voor het eerst sinds lange tijd kon Herovina coach Hans Richters weer over een fitte en complete selectie beschikken. Ook de Herwijnse sluitpost Wilco de Leeuw was zaterdagmiddag na een lange blessureperiode weer van de partij. Als dan ook spits Maarten Lievaart zijn goaltjes weer gaat mee pakken, is een 1-4 overwinning op het Sprang Capelse NEO'25 daar een logisch gevolg van. Al binnen tien minuten lag de eerste achter de Brabantse doelman Arnold van Mersbergen toen Remon Steenbruggen binnen de zestien werd neergehaald en hij zijn broer Kevin vanaf de stip de 0-1 zag scoren. Die marge werd halverwege het eerste bedrijf verdubbeld door Maarten Lievaart die de bal panklaar kreeg voorgeschoteld door Jeffrey van der Meijden (0-2). Na de kantwisseling liet Lievaart zien dat zijn oude vorm aanstaande is. Met een uur op de klok stond hij aan het eind van een fraaie aanval opgezet door Van der Meijden en Remon Steenbrugge (0-3). Twintig minuten voor tijd deed de thuisploeg nog wel iets terug (1-3), maar waren het uiteindelijk de Herwijners die het laatste woord hadden toen van der Meijden een goede wedstrijd doeltreffend afsloot (1-4). NEO speler Peter van Beek haalde het einde niet, hij kreeg een directe rode kaart wegens natrappen.