Achilles blijft overeind in bloedstollend handbalgevecht

3 december 2012 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De handbalsters van Achilles speelden zondag een spannende wedstrijd tegen ROAC uit Rijpwetering. Het spel golfde over en weer tot 4-4. Daarna trok Achilles het duel naar zich toe. De ROAC-keepster was niet opgewassen tegen de loeiharde schoten die op haar werden afgevuurd. Bij 10-5 krabbelden de gasten terug zodat de ruststand 11-8 werd. In de tweede helft werd het zeer spannend. Achilles liet een sterke verdediging zien, maar ROAC ging er vol tegenaan en trad zelf ook defensief sterk op. Het werd zelfs 16-15. Coach Arjan de Vos en trainer Maurice Favier spoorden de speelsters aan zuiver te handballen in de laatste spannende minuten. Het team zette alles op alles om de voorsprong intact te houden. Mede dankzij prima keeperswerk van Selin Barcin werd het uiteindelijk 17-16 en waren de winstpunten voor de Gorcumers.