VIA komt moeizaam los van tegenstander

1 december 2012 om 00:00 Nieuws

ARKEL - De volleybalsters van VIA hebben goede zaken gedaan. In een spannende poule staan zes ploegen op slechts twee punten verschil. Hierdoor is het extra van belang dat de onderlinge wedstrijden worden gewonnen. In het treffen met City Bril Krimpen 3 werd het 3-1. De Arkelse dames speelden moeizaam waardoor ze niet echt los konden komen van de tegenstander. Er waren mooie rally's, maar ook onverwachte stopfouten en te veel servicefouten.

In de eerste set ging het gelijk op. De pass kwam niet lekker bij het net waardoor spelverdeelster Hella Bolte veel de buitenkanten moest bedienen. Door zo gevarieerd mogelijk aan te vallen werden de punten bij elkaar gesprokkeld. Met een 'killblok' op de middenpositie van Roos de Ruiter werd de set met 25-23 gewonnen. De tweede set was begonnen voordat de speelsters het in de gaten hadden. Heel snel stonden ze met 2-9 achter. Er werd weliswaar nog wel opgehaald, maar het was meer vechten tegen zichzelf dan tegen de tegenstander. De set werd met 21-25 ingeleverd. In de derde set werd gestart met een 3-0 voorsprong. Dit liet VIA zich niet meer ontnemen: 25-21. In de vierde was het verzet van City Bril gebroken. Systematisch werd een ruime voorsprong opgebouwd van tien punten. Bij 23 stokte de machine even waardoor de gasten nog tot twintig punten terug konden komen. Verder liet VIA het niet komen waarmee de 3-1 overwinning bijgeschreven kon worden.