Bruidsboetiek Mel-Es: betaalbare luxe

4 december 2012 om 00:00 Nieuws

Droomjurk passen en meteen meenemen

GORINCHEM - Als bruid wil je de allermooiste zijn op je trouwdag. Het stralende middelpunt; make-up en kapsel perfect in orde. En wat je draagt, heb je misschien al helemaal in gedachten. Een jurk, die alle monden doet openvallen van bewondering. Eentje die precies bij je past. Kies je voor klassiek in wit met ruisende zijde, een sleep en sluier? Of ga je voor gedurfd rood? Misschien iets daar tussen in? Smaken verschillen en budgetten ook. Niet iedereen telt duizenden Euro's neer voor een bruidsoutfit. En drie maanden wachten op je droomjurk? Hoeft niet!

Door Conny Treffers

Bruidsboetiek Mel-Es heeft maximaal dertig dagen levertijd als stelregel. Dat wil zeggen: In geval de keuze niet in het vaste assortiment aanwezig is. Want als het gewenste model in de juiste maat in de winkel hangt, kan de aanstaande bruid het meteen meenemen. Mocht de kleding niet helemaal passen, dan wordt het ter plekke vakkundig bijgesteld. Innemen of uitleggen is geen probleem.

Eigenaresse Annemieke de Klerk heeft met haar nieuwe onderneming een duidelijk doel voor ogen. Ze startte Mel- Es op voor de bruid die op korte termijn een perfecte luxe look voor een betaalbare prijs zoekt. ,,Je kunt het zo duur maken als je zelf wilt. Trouwjurken zijn emotieaankopen en dan wordt er vaak minder naar de prijs gekeken. Dan sta je in een bruidsmodezaak te passen en wil je alles erop en eraan. Als je niet uitkijkt, kan het qua kosten flink uit de hand gaan lopen. Ik zit met mijn collectie niet in het hoge segment, want een bruidsjapon van tweeduizend euro kan je overal kopen. Als je dat geld er voor over hebt, kan je hier natuurlijk ook terecht - ik kan alles bestellen - maar mijn uitgangspunt is: Kleding voor de low budget bruid. En dan kun je er óók geweldig uitzien. Als ik eraan kan meewerken om het betaalbaar te houden, doe ik dat graag."

Twee jaar geleden ging Annemieke de Klerk voor haar eigen trouwdag zelf op zoek naar bruidsjurken. Een zwarte voor overdag, bleek lastig te vinden. Ze kwam terecht in een speciaalzaak op anderhalf uur rijden van Gorinchem. Dat en het feit, dat ze veel Gorcumse ondernemers in de binnenstad zag verdwijnen, bracht haar op het idee zelf een bruidsboetiek in haar woonplaats te beginnen.

Voor de feestelijke opening op dinsdagavond 11 december nodigde ze haar 'eigen ' buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand, mevrouw Corrie van Wingerden, uit. Vanaf woensdag 12 december stelt Annemieke de Klerk haar Bruidsboetiek Mel-Es open voor alle toekomstige bruiden.

Bruidsboetiek Mel-Es, Molenstraat 31, 4201 CV Gorinchem. Telefoon: 06 - 10 15 64 71. Openingstijden: woensdag tot en met zaterdag van 10.00 - 17.00 uur. Daarnaast kan men op afspraak terecht.

advertentie
advertentie