GeoFort ontvangt Restauratiefonds compliment

4 december 2012 om 00:00 Nieuws

HERWIJNEN - Prof. mr. Pieter van Vollenhoven, voorzitter van het Nationaal Resutaratiefonds heeft het Restauratiefonds compliment 2012 uitgereikt aan de initiatiefnemers van GeoFort - Bart Bennis en Willemijn Simon van Leeuwen. De initiatiefnemers krijgen dit compliment door de bijzondere wijze waarop zij het Fort bij de Nieuwe Steeg gerestaureerd hebben. De tijd en energie die daar ingestoken is wordt hiermee gewaardeerd. GeoFort is een mooi voorbeeld van herbestemming van cultureel erfgoed met een maatschappelijk relevante invulling. ,,Wij zijn heel erg vereerd met dit compliment, wat een bevestiging is voor de wijze waarop wij van Fort bij de Nieuwe Steeg het GeoFort hebben gemaakt'', aldus Bart Bennis en Willemijn Simon van Leeuwen.

Sinds 2010 geeft Nationaal Restauratiefonds jaarlijks een compliment aan een persoon of organisatie die zich op een positieve manier heeft ingezet voor de monumentzorg. Eerder ontvingen Herbert-Jan Hiep (initiatiefnemer Erfgoedstem) en Landgoed Schouwenburg het Restauratiefonds compliment.

GeoFort is een educatieve attractie op een spannend fort in de Nieuwe Hollandse Waterlinie op het gebied van cartografie en navigatie. Op GeoFort maakt de bezoeker kennis met oude én nieuwe geotechnieken in de GeoExperience, het 'intelligent' doolhof en de Vleermuisspeurtuin. Ook is er op GeoFort een 3D Café en verschillende vergaderzalen.

Info: www.geofort.nl

advertentie
advertentie