Hamel start met cursussen Koreaans

5 december 2012 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Het Nederlands-Koreaans Cultureel Centrum van de Hamelstichting start in januari met een keur aan activiteiten. Er wordt begonnen met het aanbieden van Koreaanse taal- en cultuurcursussen. Daarvoor is de Koreaanse docente JinHee Park aangetrokken.

JinHee Park kwam onlangs naar Nederland, maar doceerde tot voor kort Koreaans als tweede taal aan het Koreaanse taalinstituut van Sogang University. Ze werkte daar de afgelopen zes jaar. Als docent Koreaans in Seoul heeft zij gewerkt met mensen van over de hele wereld om de Koreaanse cultuur te leren begrijpen. Nu JinHee Park in Nederland is, wil ze die expertise graag inzetten om Nederlanders te helpen de Koreaanse cultuur te ervaren.

De Hamelstichting wil een beter begrip van Korea binnen Nederland bevorderen en bijdragen aan een nauwere relatie tussen beide landen. De Koreaanse taalles wordt bij Hamel gegeven vanaf zaterdag 12 januari 2013. De lessen omvatten: taalles, Koreaanse cultuurles (voor iedereen die meer over de Koreaanse cultuur wil leren) en Koreaanse cultuurles voor bedrijven (speciaal gericht op bedrijven, ondernemingen die Koreaanse en Nederlandse werknemers in dienst hebben). Afhankelijk van de vraag van deelnemers worden deze drie afzonderlijke onderdelen aangeboden.

De Koreaanse taalles kost € 150,- per semester van 10 weken. Voor het eerste semester wordt een speciale introductieprijs van € 100,- gehanteerd. De lessen worden gegeven in de Hamel Kookstudio aan de Kortendijk (De Smederij) in Gorinchem. Ze vinden plaats op zaterdagen, van 9.00 tot 13.00 uur. Aanmeldingen en meer informatie via e-mail: info@hamelhuis.nl.

advertentie
advertentie