Hedendaagse kunst in Galerie Ars Longa

6 december 2012 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Art Gallery Kartina aan de Westwagenstraat 63 in Gorinchem wil zich gaan richten op hedendaagse kunst met een breed aanbod van schilderijen, grafiek, beelden, glas en keramiek. Een aantal enthousiaste mensen uit de kunstwereld hebben zich bij de galerie aangesloten om deze nieuwe opzet gestalte te geven. Hierdoor is het mogelijk vier exposities per jaar te organiseren en kunnen de openingstijden verruimd worden.

Vanaf de start in 2006 heeft men zich tot doel gesteld het werk van Oost-Europese kunstenaars te promoten. Geleidelijk aan kwam echter het accent meer te liggen op de presentatie van kunstenaars uit de regio en daarbuiten, zodat een vernieuwing niet uit kon blijven. Men wil dit ook tot uiting laten komen in de naamgeving. Art Gallery Kartina wordt omgedoopt tot Galerie Ars Longa (de kunst blijft) Enkele kunstenaars van toen maken nu nog deel uit van de collectie alsmede de fraaie verzameling glas en keramiek.

Daarnaast is er de ambitie om een laagdrempelige ontmoetingsplek te willen zijn, waar het publiek welkom is voor een praatje en een kopje thee of koffie. De eerste expositie zal begin volgend jaar gehouden worden met werk van Gorcumse kunstenaars. Tot die tijd is de collectie van de galerie te zien in wisselende combinaties.

Galerie Ars Longa, Westwagenstraat 63, 4201 HE Gorinchem. Openingstijden: vrijdag en zaterdag 13.00 - 17.00 uur, donderdag 19.00 - 21.00 uur en tijdens de Culturele route, iedere tweede zondag van de maand van 13.00 tot 17.00 uur. Info: www.galeriearslonga.nl

advertentie
advertentie