Midwinterdag voor ouderen in De Haarhorst

6 december 2012 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Beweging, informatie, spel en creativiteit. De Midwinterdag 2012 is een dag vol activiteiten voor ouderen. Even er tussenuit tussen de kerstdagen en de jaarwisseling, op donderdag 27 december in De Haarhorst. Gorcumse senioren kunnen zich voor deelname al aanmelden bij welzijnsorganisatie Staerk.

De Midwinterdag heeft een ochtend- en middagprogramma. 's Ochtends wordt bingo gespeeld, er is een lezing over het belang van de bij inclusief honing proeven en kaarsen maken van bijenwas, zumba-docente Marcia-Claire Peters heeft een speciaal Gold-programma voor oudere deelnemers, er wordt een weerbaarheidstraining gegeven en er wordt aan bloemschikken gedaan. Deelname kost 2 euro per activiteit. Alleen bloemschikken kost inclusief de materialen 15 euro.

Het ochtendprogramma duurt van 10.00 tot 12.00 uur. De middagactiviteiten beginnen om 14.00 uur, en tussendoor is het mogelijk aan te schuiven bij de heerlijke lunch die wordt geserveerd in De Haarhorst. Ook daarvoor is het noodzakelijk in te schrijven en mee-eten kost 5 euro.

Djembéles door de wereldberoemde en in Gorinchem woonachtige Joseph Bowie, een klaverjas- en jokercompetitie, borduren en handwerken, een lezing over de Gorcumse brandweer door Alex Tukker en beeldhouwen vullen het middagprogramma, dat duurt van 14.00 tot 16.00 uur. Deelname ook dan overal 2 euro, behalve aan het beeldhouwen. Dat kost, vanwege het materiaal gebruik, 15 euro. De lezing over de brandweer is enigszins onder voorbehoud, omdat Tukker zelf oproepbaar is in die week en uiteraard het blussen van eventuele branden voorrang geeft.

Opgeven is mogelijk tot 21 december. Inschrijven kan in dienstencentrum De Rozenobel aan het Dukatenplein 2 (achter de Torenflat), maandag tot en met vrijdag van 11 tot 12 uur. Meer informatie is verkrijgbaar via www.staerk.nl en het algemene nummer van welzijnsorganisatie Staerk: 0183 - 694242.

advertentie
advertentie