Kerstnachtdienst Grote Kerk

13 december 2012 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - In de Grote Kerk in Gorinchem wordt maandag 24 december een kerstnachtdienst gehouden. Voorgangers zijn ds. Kirsten Slettenaar en ds. André Wijting. Muzikale medewerking aan deze dienst wordt verleend door de vaste organist van de Grote Kerk, Gerben Budding en de Brassband Kunst & Vriendschap uit Meeuwen onder leiding van Ben Ruysink. Het thema van deze dienst is: Heimwee naar het Licht.

Een aantal factoren bepalen een sterke Engelse sfeer in deze dienst. Ten eerste, de gekozen liederen en melodieën: vrijwel allemaal met een Engelse achtergrond. Ten tweede de aanwezigheid van een brassband met zijn specifieke Engelse sound en vocale benadering van musiceren. En ten derde natuurlijk het prachtige Bätz orgel in de Grote Kerk dat zich kan meten met veel prachtige kathedrale orgels in Engeland.

Vanaf 21.00 uur is er orgelspel, om 21.15 uur gevolgd door gezamenlijke voorzang, waarna om 21.30 uur de dienst begint. De samenzang zal worden begeleid door zowel orgel als brassband. Daarnaast zijn er enkele muzikale momenten tijdens de dienst die door de brassband en het orgel zullen worden ingevuld.

advertentie
advertentie