Serious Request actie Lyceum Oudehoven

14 december 2012 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Lyceum Oudehoven staat van 17 tot en met 21 december in het teken van de Serious Request actie van 3FM voor het Nederlandse Rode Kruis. Dit jaar is het doel van de actie de strijd tegen babysterfte. Om leerlingen hiervan bewust te maken en bij te betrekken, staan er een aantal activiteiten op het programma.

Op dinsdag 18, woensdag 19 en donderdag 20 december worden er 'lunchconcerten' georganiseerd. Deze worden op dinsdag en woensdag ingevuld door ckv-docenten en hun leerlingen, maar op donderdag wordt het concert verzorgd door een docentenkoor dat kerstliedjes zal zingen. De entrée voor de lunchconcerten bedraagt €1. Tijdens de kerstvieringen van vrijdag 21 december worden ook alle leerlingen gevraagd minimaal €1 mee te nemen voor de actie. Op deze ludieke wijze hoopt Lyceum Oudehoven een mooi bedrag voor het Rode Kruis bij elkaar te krijgen. De directie van Lyceum Oudehoven zal ook een financiële bijdrage leveren.

Al acht jaar organiseert  3FM in samenwerking met het Nederlandse Rode Kruis een nationale inzamelingsactie voor een stille ramp. Elk jaar staat een specifieke stille ramp centraal. Dit jaar voeren we actie voor de bestrijding van babysterfte.Drie DJ's van 3FM sluiten zich in de week voor kerst zes dagen op in een glazen studio. De 3FM DJ's roepen zo veel mogelijk mensen op om in actie te komen voor de stille ramp en het Rode Kruis; door tegen betaling een plaat aan te vragen, geld te doneren of door zelf een actie op te zetten. 

advertentie
advertentie