Poort6 Champions Cup van start

15 december 2012 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - In sporthal De Oosterbliek gaat zaterdag 22 december de 16e editie van het zaalvoetbaltoernooi om de Poort6 Champions Cup van start. De aftrap is om 18.30 uur. Twee weken lang is sporthal De Oosterbliek het decor van dit populaire toernooi, waaraan wordt deelgenomen door 24 regionale voetbalclubs. Behalve op de feestdagen en oudejaarsdag wordt er iedere avond gevoetbald en op zaterdag 29 december komen zelfs alle teams in actie. Er worden dan vanaf 12.00 uur twaalf wedstrijden afgewerkt.

De deelnemers zijn verdeeld over zes poules van ieder vier teams. De groepswinnaars en de beste twee nummers twee spelen op donderdag 3 januari de kwartfinales. Een dag later worden de halve finales gespeeld en op zaterdag 5 januari vindt de finale plaats. Nieuw dit jaar is, dat de groepslaatsten volgend jaar er niet bij zullen zijn en dus de 17e jaargang aan zich voorbij moeten laten gaan. De toegang in de groepsfase is gratis en vanaf de kwartfinales dient men een kaartje te kopen. Deze kaarten zijn te koop aan de kassa in de sporthal op de momenten dat er gespeeld wordt.

Ook bij de D-pupillen en de B-junioren wordt het Poort6 Leon Pellikaan Jeugdtoernooi weer gehouden. Dat gebeurt op 27 en 28 december en op 2 en 3 januari. De pupillen spelen 's-morgens, terwijl de B-jeugd dat 's-middags doet. Op 4 januari worden voorafgaand aan de halve finales bij de senioren ook die bij de jeugd gespeeld en een dag later de finales. Op de website van de Poort6 Champions Cup -www.championscup.nl- is vrijwel direct het scoreverloop van alle wedstrijden te volgen.

In de papieren editie van De Stad Gorinchem die dinsdag 18 december huis aan huis wordt verspreid wordt extra veel aandacht besteed aan dit zaalvoetbaltoernooi.

advertentie
advertentie