Nieuwbouw Autobedrijf van Andel officieel in gebruik genomen

16 december 2012 om 00:00 Nieuws

SLEEUWIJK - Hij is al weer de vierde generatie Van Andel die aan het roer staat van het Sleeuwijkse Autobedrijf van Andel. De overgrootvader van Rick van Andel, Adriaan, richtte het bedrijf in 1910 op aan het Hoekeind waarna het jaren later verhuisde naar de Esdoornlaan. Op 12-12-2012 werd onder grote belangstelling de nieuwbouw aan het Transvaal officieel in gebruik genomen. Het gerenommeerde autobedrijf is klaar voor de toekomst.

Door Gerard Droog

Of je nu vanaf de A27 richting Sleeuwijk, of van Sleeuwijk richting A27 rijdt, je kunt niet om de nieuwbouw van Autobedrijf van Andel heen. Ruim, licht en in het oog springend is de nieuwe showroom en werkplaats. Sinds de oprichting in 1910 door Adriaan van Andel is het autobedrijf verbonden met Sleeuwijk. Eerst in het centrum op het Hoekeind bij de oude afvaartplaats van het pontje.

De overgrootvader van de huidige eigenaar Rick van Andel, al weer de vierde generatie, begon 102 jaar geleden zijn bedrijfje dat zich toelegde op reparaties van auto's, landbouwvoertuigen en motoren en fietsen. Zoon Hendrik nam de zaak later over die op zijn beurt het roer weer overgaf aan zoon Adriaan.

In 1967 verhuisde het autobedrijf naar de Esdoornlaan, toen nog aan de rand van het dorp gelegen. ,,Maar ja, niet alleen ons bedrijf maar ook Sleeuwijk groeide zodat wij jaren later met het bedrijf weer in het centrum lagen'', laat Rick van Andel weten. De gemeente, die andere plannen had met de Esdoornlaan, was er uiteindelijk verantwoordelijk voor dat Autobedrijf van Andel verhuisde naar de nieuwbouw aan het Transvaal.

Op 12-12-2012 werd de nieuwbouw door zoon Andor en dochter Romy officieel geopend. ,,Zij kwamen onder grote belangstelling van klanten, vrienden en collega's met de nieuwste versie van de Honda CRV de showroom binnenrijden,'' gaat Rick verder. Het woord Honda is gevallen. Ruim 25 jaar was Van Andel dé Honda dealer in de wijde omgeving. ,,Met dat dealer schap ben ik gestopt, maar wij zijn nog steeds erkend reparateur van het merk en verkopen nog steeds nieuwe Honda's. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in het merk KIA en onderhouden in onze nieuwe hightech werkplaats ook alle andere automerken. Of het nu gaat om de aanschaf van een nieuwe auto, van welk merk dan ook, of een goede occasion, je vindt het bij ons,'' laat Rick van Andel trots weten.

Al vier generaties oud, en dan in een tijd als deze nieuw laten bouwen. Dan doe je toch iets goed? ,,Dat denk ik wel,'' gaat Rick verder, ,,bij ons is de klant, of hij nu de showroom of de werkplaats binnenloopt, geen nummer. Wij hebben klanten die al 45 jaar bij ons komen. Als ik hen vraag waarom ze steeds terugkomen, krijg ik altijd het zelfde antwoord: 'Jullie zijn eerlijk, geven goede adviezen en zijn door jullie gezelligheid laagdrempelig'. Dat is toch mooi om te horen?,'' besluit Rick van Andel.

Om de opening te vieren biedt het bedrijf volgend jaar een gratis APK keuring aan, maar dan moet de aanmelding wel voor 24 december bij Van Andel binnen zijn.

Meer informatie: Autobedrijf van Andel, Transvaal 73, 4254 BB Sleeuwijk. Tel. 0183-301610 of www.rickvanandel.nl

advertentie
advertentie