Kerstdiner voor Voedselbank

17 december 2012 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Rachael de Kroon, teamleider Private Banking van Rabobank Alblasserwaard Noord en Oost, heeft twee cheques uitgereikt van ieder € 1.000,-. Eén cheque was voor Voedselbank Gorinchem en de andere voor Voedselbank Giessenlanden-Zederik. Het geld is bij elkaar gebracht door klanten van de Rabobank. Zij hadden de mogelijkheid om bij een geselecteerd restaurant in de regio te gaan dineren en tegelijk mensen, die afhankelijk zijn van de voedselbank, iets extra's te geven rond de kerst. Van ieder diner ging een deel naar de voedselbank. De opbrengst is door Rabobank Alblasserwaard Noord en Oost verdubbeld en afgerond naar € 2.000,-.

Gorinchem voorziet wekelijks 76 mensen/gezinnen van een voedselpakket en Giessenlanden-Zederik maakt iedere week 70 pakketten klaar. In 3 maanden tijd is het aantal mensen dat afhankelijk is van een pakket gestegen met 40%. De verwachting is dat dit aantal in 2013 nog groter wordt.

,,Wij zijn heel blij met deze gift. Vooral ook verrast door de hoogte ervan. Het is heel bijzonder dat we de afgelopen weken zoveel positieve aandacht krijgen. De armoede wordt steeds zichtbaarder op deze manier. Met deze gift willen we iets extra's doen en het geld besteden aan onze 'verse' boodschappen. Rabobank en haar klanten, heel hartelijk dank!''

advertentie
advertentie