Oeververnieuwing Merwedekanaal

17 december 2012 om 00:00 Nieuws

VIANEN/GORINCHEM - De provincie Zuid-Holland start begin januari met groot onderhoud aan negen oevertrajecten langs het Merwedekanaal tussen Vianen en Gorinchem. Stukken oever die in slechte staat verkeren worden vernieuwd. De bestaande oever wordt vervangen door een stalen damwand of voorzien van een stalen of betonnen afdekking. De werkzaamheden duren tot eind 2013.

De provincie Zuid-Holland is verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van het Merwedekanaal, waaronder de oevers. Stevige oevers zorgen voor vlotte en veilige doorvaart van het scheepvaartverkeer. De vernieuwing van de oevers draagt ook bij aan de stabiliteit en veiligheid van de aangrenzende waterkeringen en de daarop gelegen wegen. Bewoners, vaarweg - en weggebruikers die worden geconfronteerd met de werkzaamheden, worden tijdig geïnformeerd.

De provincie Zuid-Holland is verantwoordelijk voor goede en veilige vaarwegen. Groot onderhoud wordt zo veel mogelijk trajectsgewijs uitgevoerd. De provincie stemt periode en fasering van de werkzaamheden vooraf met alle betrokkenen af. Hoewel overlast voor (vaar)weggebruikers en omwonenden onvermijdelijk is, doet de provincie er alles aan om deze zo beperkt mogelijk te laten zijn. Op de interactieve kaart www.mijnleefomgeving.nl staat wat de provincie in deze omgeving doet.

advertentie
advertentie