Schenking voor inloophuis De Blauwe Anemoon

17 december 2012 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - De Commissie Activiteitenmarkt van de Hervormde gemeente in Hoogblokland in samenwerking met Handwerkkring Tryfosa voor de derde maal een activiteiten- en rommelmarkt georganiseerd. Vanuit de opbrengsten wordt er ieder jaar een schenking gedaan aan een maatschappelijk doel. Op deze wijze wil de kerk voor de gehele gemeenschap beschikbaar zijn. Dit jaar is besloten om de schenking te doen aan Inloophuis De Blauwe Anemoon in Gorinchem.

De schenking van € 1.500,- werd dankbaar in ontvangst genomen door voorzitter Adrie van Huuksloot. Hij beloofde de commissieleden Elly Stekelenburg en Gerrit Hoekstra dat het geld op zorgvuldige wijze besteed zal worden.

Het inloophuis is een ontmoetingsplaats voor mensen met kanker en hun naasten. De naam zegt het al: men kan gewoon binnen lopen. Met opgeleide vrijwilligers en lotgenoten kunnen ervaringen worden gedeeld. Door deel te nemen aan één van de activiteiten ervaren de gasten afleiding en plezier. Ontspannen in een huiselijke sfeer, daar gaat het om.

Iedereen is welkom in De Blauwe Anemoon: kankerpatiënt, ex-kankerpatiënt, mantelzorger, partner, kinderen, vrienden en vriendinnen. Kortom, iedereen die betrokken is. Het inloophuis is gevestigd aan de W. de Vries Robbéweg 1 te Gorinchem. Het vervult, naast een lokale ook een regionale functie.

advertentie
advertentie