Werkendamse dichter wint Rotterdamse prijs

18 december 2012 om 00:00 Nieuws

WERKENDAM/ROTTERDAM - De Werkendamse dichter Marcel Vaandrager heeft zondag 16 december in het Rotterdamse Zuidpleintheater de jaarlijkse Hitspotprijs gewonnen. Hierbij moeten kandidaten één van hun teksten of gedichten op muziek zetten en zelf zingend voordragen.

De zeven overgebleven kandidaten, die dit jaar aan de finale meededen, hadden in een aantal workshops begeleiding gekregen om hun tekst op muziek te zetten. Omdat de deelnemers veelal geen zangervaring hebben, konden de kandidaten ook een paar keer oefenen met de begeleidingsband, de Hitspot Huisband. Er waren twee prijzen. De vakjury wees Marcel Vaandrager uit Werkendam aan tot winnaar. De publieksprijs werd gewonnen door Paul Uitdenboogaard uit Rotterdam.

De teksten en gedichten konden niet gelijk op muziek worden gezet. Er werd geschrapt, aangevuld en strofes uitgekozen om daaruit een refrein te componeren. ,,Het was enorm leuk en inspirerend om te doen en om te ontdekken dat het niet meevalt om een ritmisch kloppend lied te maken. Dankzij de workshops, de hulp van de muzikanten en het oefenen groeide het geheel naar de climax van de finale", aldus Marcel Vaandrager.

Als extra hulp kregen de kandidaten ook een karaoke-versie van hun lied mee naar huis om te oefenen. Drijvende krachten achter de Hitspot zijn Michiel Brink en Steef Vooren, beiden zelf muzikant en betrokken bij de ontwikkeling het culturele leven in Rotterdam.

advertentie
advertentie