Kerstpakketten voor Preventieteam

18 december 2012 om 00:00 Nieuws

GORINCHEM - Zakkenrollers krijgen in het Piazza Center nog maar weinig kans sinds het Preventieteam hier actief is. De vrijwilligers kregen deze week van de winkeliers een kerstpakket als blijk van waardering voor hun inzet in het afgelopen jaar. Voorzitter Kramer van de Winkeliersvereniging reikte de pakketten uit tijdens een feestelijke bijeenkomst op het binnenplein van het Piazza Center. Tevens aanwezig waren winkeliers, medewerkers van de gemeente (Wijkbeheer) en politie.

Het Preventieteam is een gezamenlijk initiatief van de politie Zuid-Holland-Zuid en de gemeente Gorinchem. Het team bestaat uit vrijwilligers die worden ingezet in het Piazza Center, de Gorcumse binnenstad en bij evenementen om zakkenrollerij, vervuiling, winkeldiefstal en overlast terug te dringen. Het Preventieteam is een jaar geleden van start gegaan in het Piazza Center. De vrijwilligers - die in herkenbare kledij in de winkelgebieden rondlopen en begeleiding krijgen van de politie - spreken het winkelend publiek aan om ze bewust te maken van zakkenrollerij en hoe dit te voorkomen. Deze aanpak blijkt effectief, want sindsdien is het aantal aangiften voor zakkenrollen in het Piazza Center structureel gedaald.

Het Preventieteam kan nog nieuwe vrijwilligers gebruiken. Belangstellenden moeten minimaal twee uur per twee weken beschikbaar zijn en ouder dan 40 jaar. Aanmelden kan bij Team Wijkbeheer van de gemeente Gorinchem, 0183 659684 of via wijkbeheer@gorinchem.nl.

advertentie
advertentie